MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Abban a közegben voltunk ahova valók vagyunk

2013.02.09. 15:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea számára nem úgy ért véget az év eleji ázsiai-ausztráliai kaland, ahogy eltervezte. Több váratlan vereség mellett a Pattaya-i tornát az első fordulóban kellett feladnia betegség miatt.

Timi édesapja és edzője Babos Csaba elmondta, lánya már a mérkőzés előtt nem érezte jól magát, rosszullétre panaszkodott. Állapota a találkozó során fokozatosan tovább romlott, emiatt döntött úgy, hogy feladja az összecsapást

„Ez abban a környezetben teljesen normális, el lehet kapni kisebb fertőzést, a melegnek, a magas páratartalomnak köszönhetően. A vírus alaposan legyengítette Timit, így jobbnak láttuk feladni a további küzdelmeket” – mondta Csaba arról, mekkora volt a baj.

Azóta Timi mindössze egy napot volt itthon, hiszen jelenleg már a válogatottat az izraeli Eilatban FED Kupa találkozón szerepel. A rövid itthon tartózkodás alatt még egy sárgaláz elleni oltást is kapott, hiszen hamarosan Brazíliában lép majd pályára, oda pedig ilyen oltás be sem engedik.

„Timi a FED Kupára is úgy utazik ki, hogy minden meccset meg akar nyerni. A csoportunkban az angolok a legesélyesebbek, de a másik két együttesben a portugálban és a bosnyákoknál is található Top 100-as játékos” – mondta a várható esélyekről Csaba. 

A nagyszerű szakember nem mert semmit jósolni, hiszen  int elmondta, még azt se tudja pontosan Timi milyen állapotban van, nem hogy a többi lány. (A magyar együttest Baboson kívül Arn Gréta, Marosi Katalin és Jani Réka-Luca alkotja.)

A világranglista 73. helyén álló magyar klasszis mindössze egyszer edzett itthon betegsége után, de édesapja bízik benne, egészséges lesz és tud legalább 5-6 meccset játszani a válogatottban, hiszen a sorozatterhelés a jövőt illetően is fontos lenne számára.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

„A januári versenyektől szakmailag mindketten sokkal többet vártunk. Timi nagyon feszült volt, nyerni akart, de akiktől kikapott, azok azóta, bravúrt bravúrra halmoznak a különböző versenyeken” – mondta Csaba.

Mint korábban is említette, mostanra kiegyenlítődött a mezőny senki nem mehet biztosra. Ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy Timinek párosban volt egy döntője, ami viszont nagy bravúrnak számít.  

„Abban a közegben voltunk ahova az elmúlt időszak eredményei után valók vagyunk. Ha a meccseken nem is sikerült minden, Timi edzésen felmérhette mit tud. Sokkal jobb körülmények között edzhetett, mint itthon, megfelelő partnerek hiányában” – összegezte a januárt Csaba.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr35070659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása