MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timit napsütés és 43 fokos melegrekord várta Hobartban

2013.01.09. 13:04 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea túl van az idei év első versenyén, amely sajnos hamar véget ért számára. Az 500 000 dollár összdíjazású sencseni versenyen egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott. Búslakodni azonban nincs sok ideje, hiszen édesapjával – és edzőjével – azonnal utazott tovább Hobartba, ahol kedden lépett először pályára az 500 000 dolláros tornán.

Első ellenfele a Moorilla Hobart International elnevezésű versenyen az a Klara Zakopalova volt, aki a sencseni versenyen a döntőig menetelt. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar klasszis párosban Mandy Minella oldalán kezdte meg a versenyt. Timi sajnos egyesben búcsúzott, esélyesebb ellenfele két szettben jobbnak bizonyult, míg párosban sikerrel vették az első akadályt.

„Kínában nagyon jó versenyt rendeztek. Sok edzőpálya volt, így az edzéssel nem volt gond. A hotel - szokás szerint - mind minden kínai versenyen, nagyon jó volt. Az étkezéssel is csak az első napokban volt némi nehézség. Mikor kiismertük magunkat es megtaláltuk a megfelelő éttermet, már semmi akadály nem volt. Bár Kínában nem mehetsz biztosra, állítólag minden étel (hús) szteroiddal szennyezett” – számolt be a kínai körülményekről Timi édesapja Csaba, immár Ausztráliából.

Mindössze az időjárással volt kisebb gondjuk, hiszen már nagyon várták a napsütést a hosszú, sátorban töltött hónapok után, de ez többnyire elmaradt. Többször csak a napi maximum 7 fok volt, ami nem a legideálisabb, egy teniszmeccshez, de hát nem volt mit tenni. 

„Előfordult, hogy hidegebb napok voltak, mint az otthoni sátorban. Ennek ellenére edzettünk sokat. Nagyon nagy szüksége van Timinek a pontjátékra. Ezt nem igazán tudtuk otthon megoldani. Bar játszott fiukkal meccseket, de az más lelki állapot volt. Itt a tét kicsit gyengítette a játékát” – összegezte a szereplést Csaba.

10 nap kínai tartózkodás után Tasmania, egészen pontosan Hobart felé vették az irányt. Itt Tasmania történetének legmelegebb napja fogadta őket, hiszen 43 fok volt. De ha ez még nem volt elég, az életüket sok bozóttűz keserítette, és veszélyeztette a kisebb városok, települések lakóit is.

„Végre napsütés! Kentük is magunkat gazdagon napkrémmel. Hobart kedves kisváros a 10 milliós Sencsen után. A klub sem nagy, de 4 féle pályaborítás van. Kemény, salak, műfű és műanyag pályák. A verseny 2 pályán megy es így 4 edzőpálya van” – adott gyors helyzetjelentést a körülményekről Csaba.

Azt már korábban sejtették, hogy a sorsolás nem lesz majd túl jó, hiszen Timi az utolsó pillanatban került a főtáblára. Sokáig úgy tűnt nem is tud egyénit játszani, mert a jegyét nem tudták korábbi indulásra cserélni. De Watson lemondta 3 órával a kvalifikációs aláírás lejárta előtt, így főtábla lett.

„A kvalifikációból felkerült versenyzők, hétfőn mind játszanak. 3 nap, kőkemény meccsek után a közel 40 fokban nem kaptak pihenő napot. Érthetetlen, de nem a mi gondunk” – mondta Csaba arról, mi vár rájuk a következő napokban.

Addig is mennek az edzések, és az elmúlt időszakhoz hasonlóan egész jó formában van Timi. Természetesen a kondi edzések sem maradnak el, míg kikapcsolódásként vasárnap este sétáltak a tengerparton és fagyit is ettek, amire már régen volt lehetőségük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr295008090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása