MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi 2012: WTA-győzelem egyesben, párosban, olimpia, sérülés

2012.12.27. 08:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgMint korábban megírtuk, Babos Tímea igazán pazarul teljesítette az év első részében. Megnyerte élete első felnőtt WTA-tornáját, és több jelentős versenyen is a véghajráig harcban volt.

Júniusban a Roland Garros és Wimbledon közti időben két tornán vett részt Timi, felemás eredménnyel. A birminghami 220 ezer dollár összdíjazású viadalon egyesben a második fordulóig jutott, párosban viszont Hszie su-Vej oldalán a döntőig menetelt, ahol három játszmában – az utolsót 10-8-ra nyerve - bizonyultak jobbnak az első helyen kiemelt, – és az akkori világranglistán élen álló - Huber, Raymond amerikai kettősnél.

Eastbourne-ben – talán az előző torna fáradtsága miatt is – egyesben az első fordulóban búcsúzott, míg párosban Hszie su-Vej sérülése miatt feladták a küzdelmet. Wimbledonban így egy új párral, az olasz Briantival állt rajthoz, így nem volt meglepő, hogy az orosz Kirilenko, Petrova páros számára nem jelentettel különösebb akadályt.

Timi egyesben nagy küzdelemben jutott túl az amerikai Oudin-on, majd a második körben a világranglistán 20. helyen álló Petrova ellen megnyerte az első játszmát, és a másodikban is vezetett, de megijedt a lehetőségtől és a világraszóló sikertől, amit rutinosabb vetélytársa kihasznált, így ő jutott tovább.

Azonban nem ez volt a végleges búcsúja idén az angol szentélytől, hiszen az utolsó pillanatban eldőlt, hogy indulhat a londoni olimpián. Itt a kazah Voszkobojeva ellen könnyen vette az első akadályt, de a második fordulóban a német Kerber már a végállomást jelentette számára. Párosban pedig Szávay Ágnes oldalán már az első fordulóban búcsúztak egy cseh kettős ellen.

Az olimpiai szereplést ennek ellenére az idei év legnagyobb élményeként értékelte Timi. Mint elmondta, annak ellenére, hogy nehéz volt a bekerülés, hatalmas élményt jelentett számára, hogy a legjobb hazai sportolókkal együtt szerepelhetett.

„Rettentően örültem, hogy beszélgethettem a legjobbjainkkal, van olyan, akivel azóta is tartom a kapcsolatot! Felemelő érzés, hogy ott lehettem a megnyitón, sétálgathattam a faluban. És persze, nem utolsó sorban nyertem mérkőzést is” – összegezte az olimpiát.

Augusztusban a montreali kétmillió dolláros összdíjazású tornán sikerrel vette a selejtezőket, majd a főtáblán az első találkozón meccslabdája is volt a német Barthel ellen, de a nagy lehetőségtől megremegett a keze és végül búcsúzott a versenytől.

Következett Cincinnati, ahol ismét sikeres selejtezők következtek, majd az első kört is túlélte, és a második körben a német Kerber ellen vezetett is ugyan, de a rutinosabb ellenfele a maga javára fordította a találkozót. Hasonló volt a „program” New Heavenben is, ahol a három sikerrel vett selejtező után a német Petrovic ellen ismét meccslabdája volt a magyar klasszisnak, de ismét megijedt a lehetőségtől, így megint oda lett a nagy bravúr.

Ez annyira kihatott a folytatásra, hogy a US Openen a korábban sehol sem jegyzett brit Komta is megállíthatatlan feladat elé állította őt, és párosban sem tudott maradandót alkotni az amerikai Stephens-el. Szeptemberre három ázsiai torna volt még, de Timi az egész éves megterhelő munka után ezeken már nem tudott igazán nagyot „dobni”.

Az év végére a szervezete is jelezte, hogy kicsit lassítani kellene, hiszen kézsérülése miatt több tornát is le kellett mondania. Az év végére azonban teljesen rendbe jött, így bizakodva várhatja a 2013-as évet, melynek végén reményeink szerint már a legjobb 50 között köszönthetjük őt.

Timi már idén elkezdi a jövő évi szezont, december 31-én a kínai Sencsenben lép pályára. Utána valószínűleg a hobarti torna következik, majd jön az új szezon első Grand Slam-versenye, a melbourne-i Australian Open. Ott a brit Laura Robsonnal fog szerepelni párosban, előtte pedig a luxemburgi Mandy Minella lesz a társa.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr224982590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása