MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi sérülten is erősíti a testét és a lelkét

2012.10.25. 15:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea továbbra sem épült fel teljesen karsérüléséből így az elmúlt héten kénytelen volt lemondani a korábban betervezett tajvani és indiai125 ezer dollár összdíjazású versenyeket. Az egyéni világranglista 63. helyén álló magyar teniszező ugyanakkor bízik benne, hogy a november végén esedékes dubaji 75 ezer (+H) dolláros tornán már játszhat.

„Szerencsére már javul Timi keze, a múlt héten már teniszezett is egy kicsit, igaz bizonyos mozdulatoknál - mint például a fonákütések - vannak fájdalmai. Az adogatásokat is gyakoroltuk, de csak abszolút lazán, hogy maga a mozdulat meglegyen” – mondta Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A szakember elárulta, a sérülés ellenére keményen edzettek, a fő hangsúly Timi fizikai állapotának javításán volt. A sérülés ugyan soha nem jön jókor egy sportoló életében, de ezúttal mindketten „örültek”, hogy volt idejük a fizikai állapot javításával is foglalkozni, hiszen régen volt erre lehetőségük. Véleményük szerint a most elvégzett erősítések a jövőben még számos siker alapjait képezhetik.

„Elsősorban Timi izomzatát próbáljuk leszálkásítani, a gyorsaságát, gyorsasági állóképességét erősíteni. Rengeteg súlyzós edzést végzett, és jelenleg már nagyon közel van ahhoz az állapothoz, amit mindketten jónak tartunk” – mondta Csaba.

A testi felkészítés mellett természetesen más jellegű munkát is végeznek. Azt már Timi is elismerte korábban, hogy az év eleji sikerek után több nyerhető meccset is azért veszített el, mert nagyon sokszor túl nagy terhet rakott a vállára és begörcsölt.

„Most mindenre több idő, így arra is, hogy visszanézzük a meccseket. Abból is tanulhatunk, ha látjuk, melyik meccsen mi lehetett a hiba. Emellett Timi megpróbál tanulni új technikákat, melyekkel könnyebben tudja feldolgozni a meccs előtti feszültséget, amely többször is görcsössé tette” – mondta Csaba az elkövetkezendő hetek programjáról.

Azzal mindketten tisztában vannak, hogy a felkészülésnek ez a része, talán még nehezebb, mint a fizikai felkészülés. Hiszen Timi világranglista helyezésének köszönhetően nagy a nyomás rajta, nagyok az elvárások vele szemben.

„Mindig volt valami, amit hajszolt. Tavaly ilyenkor azt szerette volna, ha stabil Top 100-as játékos. Az év eleji remeklésének köszönhetően azonban nagyon gyorsan bekerült a legjobb 60 közé, és talán túl sokszor gondolt arra, ha megnyer egy-egy meccset, csak karnyújtásnyira lesz a Top 50-től. Lehet, ha csak a 100. hely környékén állna, nyugodtabban játszott volna” – összegzett az édesapa-edző. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr214869500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása