MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea ingázik Japán és Kína között

2012.09.22. 12:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea folytatja szereplését Ázsiában. Timi szereplése nem jól kezdődött, hiszen a 220 ezer dollár összdíjazású kínai tenisztorna első fordulójában sima vereséget szenvedett a Bojana Jovanovszkitól. Sajnos ezúttal párosban sem sikerült javítani, hiszen a luxemburgi Mandy Minella  oldalán két játszmában kikapott torna párosversenyének első fordulójában mindössze 1 óra 7 perc alatt kikapott egy kínai, hongkongi kettőstől.

Timi sajnos nem járt több szerencsével a 2 168 400 dollár összdíjazású Toray Pan Pacific Open névre keresztelt versenyen sem, ugyanis a selejtezőben vereséget szenvedett az orosz Nyina Bratcsikovától.

Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező elmondta, új szervamozdulattal kezdett adogatni, amit idő volt megtanulni, de ennek köszönhetően a jövőben sokkal hatékonyabb lehet a szervajátéka.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy Timi azzal a céllal vágott neki az idei évnek, hogy szeretne biztos tagja lenni a Top 100-nak. Ez talán számára is merésznek tűnhetett, ennek ellenére jelenleg a Top 50-et „támadja”, ami igazán elismerésre méltó teljesítmény. Az elmúlt időben kevés női játékos mondhatta el magáról, hogy ennyit fejlődött egy év alatt.

Timi ugyanakkor elismerte, hogy néha fejbe zavarja még, hogy ennyire elől található a világranglistán és ezért „izgulja el az olyan meccseket, melyeket papíron simán kellene hoznia.

Ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy idén januárban már szerepelt Ázsiában és az 50 000 dolláros csüancsou-i tornán - számos hazai versenyzőt legyőzve - egészen a döntőig menetelt.

Mindenesetre Timinek a japán túra után se lesz sok ideje pihenni, hiszen a következő héten már ismét Kínában versenyez a 4 828 050 dollár összdíjazású China Openen, majd visszatér Japánba, ahol a 220 000 dolláros HP Openen áll rajthoz. A második japán torna végeztével visszatér Európába és október 15-től a japán tornához hasonló összdíjazású BGL BNP Paribas Luxembourg Openen indul. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr654795421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása