MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea ezúttal Ázsiát hódítaná meg

2012.09.16. 15:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_timi_örül.jpgBabos Tímea mögött felemás nyár van. Szinte az egész időszakot versenyzéssel töltötte, így rengeteg tapasztalatot gyűjtött, azt azonban még ő is elismerte, eredményességben elmaradt attól, amit szurkolói esetleg vártak tőle.

Ugyanakkor fiatal kora ellenére mostanra már a Top 50-et ostromolja, holott tavaly év végén az volt a cél, hogy idén stabil Top 100-asnak mondhassa magát. Ilyen értelemben jóval túlszárnyalta az előzetes várakozásokat.

Timi a nyarat Wimbledonban kezdte, majd az Egyesült Államokban és Kanadában folytatta, majd onnan repült Angliába a londoni olimpiára. Innen egynapos látogatást tett Magyarországon, majd ismét irány a tengerentúl, ahol több, komoly erősségű WTA tornán vett részt.

Timi fantasztikus fejlődése azonban nem csak a szurkolóknak tetszett, de a szponzorok érdeklődését is felkeltette. A héten a Peugeot is Timi mellé állt és egy autóval segíti őt a mindennapokban, míg az Adidas az öltözködése mellett olyan edzéslehetőséget is nyújt neki, mint az év végi Las Vegas-i lehetőség.

Timi itt Andre Agassi és Steffi Graf edzőközpontjában készülhet, és a korábban paradicsommadárnak nevezett Agassi munkáját is segítő Gil Reyestől tanulhat. Emellett segíti a munkáját Sven Groeneveld is.

„Új mozdulatsort tanított nekem, az adogatásokhoz. Már hosszabb ideje küszködtem a szervákkal, ugyanis külön indítottam a kezem és külön a lában, így erőlködésnek tűnt az egész” – mondta a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező a sportnapilapnak.

Timi a versenyek közben nem akart váltani, de amióta hazajött, már itthon is ezt az új módszert gyakorolta. Ennek köszönhetően igen komoly izomlázzal kelt útra a négyhetes ázsiai túrára.

Timi Előbb Kantonban lép pályára egy 220 ezer dollár összdíjazású versenyen, majd Tokióban, Pekingben és Oszakában lép pályára hasonló erősségű viadalokon. Mint elmondta, mindig kis célokat tűz ki maga elé, de az első versenyen szeretne legalább a negyeddöntőig eljutni.

Ugyanakkor a nyáron megtanulta, hogy nem szabad jósolgatni, hiszen idén sikerült már megszorongatnia korábbi világranglista harmadikat is, de kapott már ki olyan versenyzőtől is, aki még a Top 100 közelében sincs. Ahogy édesapja korábban fogalmazott, Timi ma már bárkit képes megverni a Top 20 alattiakból, de sajnos játékában az is benne van, hogy kikap nála jóval gyengébbektől.

Timi ezt úgy összegezte, hogy tisztában van vele, a legtöbbet fejben kell fejlődnie, hiszen egy bizonyos szintet már meg tud ütni, de azt kellene elérnie, hogy ezt a szintet kiegyensúlyozott játékkal, folyamatosan tartani tudja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr174780064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása