MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi felemásan zárta az idei GS-versenyeket

2012.09.02. 15:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea számára nem sikerült jól az év utolsó Grand Slam tornájának egyes versenye a US Open. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező 1 óra 47 perc alatt két szettben, 6:2, 7:5 arányban kikapott a selejtezőből érkezett Johanna Kontától.

Timi az első szettet ugyan elveszítette, de a másodikban volt esélye a javításra, hiszen már 5:1-re is vezetett, ellenfelének azonban innen is sikerült fordítania. Teljesítményéről mindent elmond amit a roppant reálisan és őszintén fogalmazó édesapja és edzője írt saját honlapján.

Csaba bejegyzése szerint a mérkőzés fő tanulsága: ha egy játékos elhiszi magáról, hogy már mindent tud a teniszről, ha elhiszi magáról, hogy nem kell meghallgatnia az edzője tanácsát, akkor annak csak vereség lehet a vége! Timi csak tizenöt percig játszott jól, másfél órán át rosszul.

Timi tavaly is az első fordulóban búcsúzott a tornától, akkor a francia Stephanie Foretz Gacon búcsúztatta. Pedig a US Openről vannak szép emlékei is, hiszen 2010-ben a juniorok között páros győzelmet aratott ugyanitt az amerikai Sloane Stephens oldalán.

Timi idén mind a négy nagy Grand Slam versenyen részt vett és indult az olimpián is. Ha azt nézzük, hogy még mindig csak 19 esztendős, ez roppant elismerésre méltó teljesítmény. Édesapja azonban már korábban elmondta, a legfontosabb cél, hogy állandósítani tudják Timi jó formáját.

Ez egyelőre nem ment idén, hiszen még a kisebb tornákon is felemásan szerepelt. Amíg Monterreyben megnyerte élete első felnőtt WTA versenyét, vagy a FED Kupában legyőzte a nálánál magasabban jegyzett svéd Larssont, addig a Budapest Openen az első fordulóban búcsúzott a tajvani Hszia Su-Vej ellenében, míg Strasbourgban korábbi páros társa Stephens verte az első fordulóban.

Ugyanakkor nincs miért szégyenkezni a GS tornákon mutatott teljesítménye miatt, hiszen az Austral Openen az első fordulóban lemosta a pályáról a grúz Csaknaasvilit és a másodikban egy roppant izgalmas meccsen, a döntő szettben – 2-5-ről felállva, 5-6-nál meccslabdákat hárítva – kapott ki a francia Pavlovictól.

Minden bizonnyal Timi is elismerné, hogy a Roland Garros volt talán az idei leggyengébb versenye, hiszen itt az első körben a kazah Karatancseva könnyedén verte őt. Wimbledonban az amerikai Melanis Oudin ellen hatalmas csatában győzött, majd ugyanilyen nagy küzdelemben, végül 3 óra 3 perces találkozón maradt alul a 20. helyen kiemelt orosz Petrovával szemben.

A döntő szettben Petrovának 6:5-nél két meccslabdája volt, de Timi ezeket hárította, majd 8:7-nél újra megvédte a rivális két gém- és mérkőzéslabdáját. De végül győzött a szerencsésebb Petrova, ötödik esélyével már élni tudott, így ő jutott a harmadik körbe.

Az olimpián is két kör jutott Timinek egyesben, a kazah Voszkojobeva magabiztos legyőzése után a német Kerber két sima szettben jutott túl a magyar klasszison.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr564746725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása