MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: A játékkal többé-kevésbé elégedett vagyok

2012.08.25. 09:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_timi_örül.jpgHétfőn kezdődik az év utolsó Grand Slam tornája a US Open, melyet a tornán induló négy magyar teniszező közül talán Babos Tímea várhat a legszebb reményekkel. Timi a londoni olimpia után is a tengerentúlon szerepelt, ahol több, rangos tornán is részt vett. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar teniszező Montrealban, Cincinnatiben és New Havenben lépett pályára, váltakozó sikerrel.

„Az elmúlt hetek játékával többé-kevésbé, az eredményekkel már nem annyira vagyok elégedett. Úgy vélem egyik-másik meccse sikerülhetett volna jobban is. Három olyan meccse is volt, amelyik egy ponton múlott, ezúttal valamennyi az ellenfele javára” – értékelte Timi teljesítményét Babos Csaba, aki édesapja és edzője is egy személyben.

Az edző-édesapa már korábban elmondta, a Top 100-as teniszezők között szinte bárki legyőzhet bárkit, a legtöbbször a napi forma számít. Csaba szerint Timi jelenleg ott tart, hogy ha nem a legjobb formájukban játszanak, a legjobbakat is megtudja verni, de a világranglistán 150. helyezettől is ki tud kapni, ha ő nem játszik legjobb formájában.

„Szerencsére sok verseny van, így ha hibázol egy versenyen, a következőn ki lehet a hibákat javítani. Ugyanakkor előfordulnak olyan meccsek is, hogy ha többet hibázol is tudsz nyerni. Timinek többször is megvolt az esélye, hogy nálánál magasabban jegyzett versenyzőket verjen, de Petrovics vagy Petrova ellen se neki pattant jól a sorsdöntő labda” – mondta Csaba.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Timi egy keménypályás versenysorozatról érkezett az olimpiára (melyre csak az utolsó pillanatban kapta meg az indulási jogot), és a borítás mellett a kilencórás időeltolódással is meg kellett küzdenie. A londoni verseny után pedig ismét keményborítás és újabb időeltolódás következett.

„Fizikailag voltak kisebb problémái, hiszen az időeltolódások megszokására se volt sok ideje és egyik borításról átállni a másikra sem egyszerű, ezek elég rendesen igénybe vették a szervezetét” – mondta a világranglistán jelenleg 59. helyen álló klasszis édesapja. 

Pihenésre a folytatásban sem lesz sok idő, hiszen a US Open után mindössze egy hetet tölt itthon, és egy Távol-Keleti túrára indul. Itt két 220 ezer dollár összdíjazású versenyen a főtáblán kezd, míg két Premier versenyen a selejtezőben indul. A folytatásban aztán tényleg lesz idő egy kis pihenésre, azt azonban még nem tudják, hogy ez merre lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr534730642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása