MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Timi megérdemelte, hogy itt lehessen

2012.08.02. 09:49 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

babos_timi_örül.jpgBabos Tímea számára véget ért a londoni olimpia, miután egyesben a második fordulóban búcsúzott a német Kerber ellen. A németek jelenlegi legjobb játékosa, a 7. helyen kiemelt, idén wimbledoni elődöntőt játszó Kerber magabiztosan, 55 perc alatt jutott a legjobb 16 közé.

Timi az első fordulóban a kazah Galina Voszkobojevát verte 6:4, 6:2-re, míg a párosok versenyében az első kör jelentette a végállomást, a negyedik helyen kiemelt Andrea Hlavackova, Lucie Hradecka cseh kettős három játszmában bizonyult jobbnak az először együtt pályára lépő Babos, Szávay kettős ellen.

Timi édesapja és edzője a Kerber Elleni találkozó után a teniszező honlapján úgy fogalmazott, többet várt Timitől, aki véleménye szerint gyámoltalan volt, túlságosan tisztelte ellenfelét. Ennek ellenére elégedett Timi teljesítményével.

„Különleges esemény az olimpia, hiszen csak négyévente rendezik. Az év elején még az sem volt biztos, hogy Timi indulhat, de végül álom lett a valóságból. A legfiatalabb egyéni tenisz résztvevőként meccset is nyert, úgy gondolom megérdemelte, hogy itt lehessen” – mondta az olimpia fontosságáról Csaba

Az edző-édesapa Timihez hasonlóan úgy vélte, jó volt az olimpiát megelőző amerikai túra, hiszen felszabadultabb hangulatban zajlottak a versenyek, mint a WTA viadalok. Emellett a meccsek roppant izgalmasak voltak és mivel többnyire este rendezték az összecsapásokat, napközben sokat tudtak edzeni, készülni Londonra.

„Roppant látványos volt, hogy a wimbledoni versennyel ellentétben, itt mindenki színes ruhákban játszott. A legtöbben a nemzeti színeikhez igazították a ruháikat. Sokkal több mosolygós arc, a legnagyobb sztárok is sokkal közvetlenebbek” – mondta Csaba arról, mi volt a legnagyobb különbség a pár hete véget ért wimbledoni torna és az olimpia között.

Elmondta, sokkal oldottabb volt a hangulat, mint szokott, hiszen mindenki tudta a másikról, hatalmas kiváltságot jelent az olimpián játszani, ezért mindenki tisztelettel nézett a másikra. A beütések sokkal oldottabbak voltak, ugyanakkor a könnyedség miatt, a verseny színvonala nem közelíti meg a „nagy” wimbledoni versenyt.

„A férfiaknál a svájci Roger Federernek szurkolok, hiszen irigylésre méltó pályafutásából csak ez az egy cím hiányzik. Azonban nem lesz egyszerű a dolga, hiszen a hazai közönség első számú kedvence Andy Murray és a szerb Djokovics is remek formában van” – mondta Csaba az esélyekről.

A nőknél nincs kedvence, de az eddig látottak alapján Serena Williams volt a legmeggyőzőbb. Csaba szerint, ha kitart a formája az olimpia végéig, ő lehet a bajnok. Timi a folytatásban ismét a tengerentúlon versenyez, előbb Kanadában, majd az egyesült Államokban, és csak a US Open után lesz ismét itthon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr974691657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása