MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Ha a ranglistát nézzük, elégedettek lehetünk

2012.07.11. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Timi.jpgA világranglistán legmagasabban jegyzett magyar teniszező Babos Tímea a második fordulóban búcsúzott a wimbledoni Grand Slam-versenyen, miután hatalmas csatában, 3 óra 3 perces találkozón kikapott a 20. helyen kiemelt orosz Nagyja Petrovától.

Az eredmény ellenére elmondható, Timi rengeteget fejlődött idén, amit eredményei is bizonyítanak. Rajta kívül ugyanis kevesen mondhatják el, hogy egyesben és párosban is WTA tornát nyertek az év első felében.

„Ha a ranglistát nézzük, elégedettek lehetünk. Akadtak az idei évben olyan kiemelkedő periódusok, amelyekre előzetesen nem is gondoltunk. A salakos szezonnal azonban egyáltalán nem lehetünk elégedettek, szerencsére Timi füvön hamar javított a teljesítményén” – adott rövid értékelést az év első feléről Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

A szakember elégedettsége érthető, hiszen a világranglistán jelenleg 65. helyen álló Timi a füves pályás időszakban, egyesben két Top 20-as játékost is megszorított, míg párosban a világelső kettőst is legyőzték.

„Sajnos az olimpia miatti feszültség rányomta a bélyegét az év első felére. Sokszor látszott rajta, hogy a bizonytalanság görcsössé tette. Volt 2-3 olyan meccs elsősorban a salakos időszakban, amit megnyerhetett volna, ha nyugodtabb. Ilyen volt például a budaspesti torna, de a Roland Garros első fordulójában is simán nyernie kellett volna” – mondta őszontén Babos apuka.

Timi jelenleg első számú várakozó az olimpián, ami azt jelenti, hogy nem indulhat egyesben, azonban ha előtte állók közül valaki lemondja a szereplést, vagy megsérül, akkor ő az automatikus beugró. Azonban az is előfordulhat, hogy csak július 27-én, az olimpia rajtján tudja meg, hogy mégis indulhat az ötkarikás játékok egyéni versenyében.

„Ezen a szinten már mindenki nagyon jól teniszezik. Nagyon nagy különbségek nincsenek a játékosok között. Timi elsősorban annak köszönheti az idei eredményeit, hogy végre el tudja hinni, hogy nyerhet” – adott összegzést Timi édesapja az idei sikeres szereplésről.

Ennek eredményeként jelenleg egyesben és párosban is Top 100-as versenyzőnek mondhatja magát, egyéni és páros WTA tornagyőzelmei vannak. (Nem mellékesen Timi Monterreyben, mindössze 4. WTA-versenyén szerezte első tornagyőzelmét.)

A magyar klasszis az olimpiáig – melyen párosban automatikus induló – nem indul WTA versenyen, jelenleg az Egyesült Államokban egy meghívásos tornán szerepel.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr294643484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása