MOL csapat Tenisz Blog

Az idei eddig Babos Tímea éve

2012.07.06. 07:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgHa majd egyszer pályafutása végén visszagondol karrierje elejére, akkor Babos Tímea minden valószínűség szerint a 2012-es esztendőt jelöli meg, mint fordulópontot az életében. A fiatal teniszező tavaly szilveszter napján még csak a 267. volt a női világranglistán, ahol mostanra csaknem 200 helyet javítva a 69. helyen jegyzik.

Babos a 2011-es esztendőben az ITF tornákon mutatott nagyszerű produkciója után idén februárban már a WTA viadalokon bizonyított. Bogotában az elődöntőig jutott, ám pár héttel később - karrierje 4. wta-viadalán - Monterreyben már a győztesnek járó trófeát emelhette a magasba. Az MTK tehetségével nagyot fordult a világ, hiszen egy csapásra berobbant a nemzetközi elit köztudatába, a WTA hivatalos honlapja előbb képes összeállítást, majd hosszú interjút jelentetett meg róla.

A magyar játékos szinte minden héten úton van, tornáról tornára utazik, ahogy mondani szokás, bőröndből él. Az idei salakos idény nem sikerült túl jól, ám mindezt feledtette füvön, hiszen Birminghamben párosban tornát nyert, míg Wimbledonban a második körig jutott és ott is csak drámai csatát követően búcsúzott az oroszok rutinos játékosa, Nadja Petrova ellen. Egy-egy torna során a játékosoknak szinte semmire sincs idejük. Gyakran hajlamosak vagyunk irigyelni őket, mondván milyen nagyszerű is lehet mondjuk Montecarlóban, vagy Los Angelesben pályára lépni, hiszen micsoda szép dolgokat láthatnak, ám a valóságban ez egyáltalán nincs így.

"Mindig azt mondom, hogy az a jobbik eset, ha nem marad idő semmire, mert ez az azt jelenti, hogy még versenyben vagyok. De természetesen ha tehetem, akkor körbenézek az adott helyszínen, fényképezek, vásárolok, kicsit turistáskodom." - avat be minket a kulisszatitkokba Babos Timi.

Az idei esztendő alighanem az álmai megvalósulásának az éve, hiszen összejött a WTA-tornagyőzelem, ráadásul Timi "berobogott" az első 100-ba, ahol jelen pillanat ő a legfiatalabb játékos. Wimbledonban a Petrova elleni mérkőzésen a helyi műsorvezető
nem győzte dicsérni a magyar játékost, dacára a vereségnek. "Petrova túlélte a harcos, látványos teniszt játszó Babos Tímea elleni mérkőzést" - szólt a kommentár. A szakember még azt is megjegyezte, hogy Babos játéka Angelique Kerberére emlékezteti és felhívja a figyelmet arra, hogy jó lesz szemmel tartani a fiatal magyart.

Ha nincs torna, akkor Babos Timi idehaza a Feneketlen-tónál készül a versenyeire. Az edzéseket édesapja, Babos Csaba és a magyar női kapitány, Barátosi Levente irányítják. Munka mindig van, ahogy csiszolni való is Timi játékán.

"Napi négy-öt órát játszom, egy-másfél órát pedig kondizom. Persze az edzés mennyisége es fajtája függ attól, hogy éppen hol tartunk a felkészülésben, vagy éppen hány nap van hátra a következő versenyig. Ezen kívül még vannak más tenisszel kapcsolatos kötelezettségeim, illetve másféle tréningek is. Ide tartoznak a pszichológussal eltöltött órák, a masszázs, az orvosi segítség vagy éppen a média. Nem könnyű ezt a sokféle feladatot ellátni, de szeretem csinálni, nem panaszkodom." - mesél a felkészüléséről a 19. születésnapját nem olyan rég ünneplő teniszező.

Timi a feszített versenynaptár miatt sem tud olyan életet élni, mint az átlag 19 évesek. Nem jár el táncolni, a buli mostanság ismeretlen fogalom az életében, de persze azért egy-egy mozi, vagy kávézás a barátnőkkel bele szokott férni.

"Rengeteget edzek, ez tény, de próbáljuk úgy alakítani programjaimat, hogy maradjon idő másra is. Szeretek a barátaimmal lenni, nevetni, vásárolni, mozizni, szóval csak átlagos életet élni. Nem mondom, hogy sokat buliznék, sokszor a fáradtság meggátol már abban is, hogy egyáltalán bármerre is elinduljak."

Az idei év a fentiek tekintetében Babos Tímea éve. A fiatal tehetség csaknem 200 helyet javított a világranglistás helyezésén, tornát nyert a WTA-sorozatban párosban és egyesben egyaránt, ráadásul Wimbledonban pályafutása első felnőtt főtáblás Grand Slam mérkőzését is meg tudta nyerni. A célok azonban ezzel még nem merültek ki.

"Nem hittem volna, hogy sikerülni fog az, amit idén elértem. Persze, itt nem szeretnek megállni, vágyok az újabb sikerekre, és dolgozom is érte keményen. Jönnek a Grand Slam-tornák, az olimpia, más WTA-viadalok, annyi verseny van a teniszben, sok helyen lehet bizonyítani, alig várom a folytatást."

Ami a folytatást illeti, Timi másik nagy vágya is teljesült idén, hiszen világranglistás helyezésének is köszönhetően ott lehet a közelgő olimpián, ahol egyesben, valamint Szávay Ágnes oldalán párosban is elindul.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr454631097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása