MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi három füves pályás versennyel melegít Wimbledonra

2012.06.10. 12:12 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Június 25-én kezdődik az angol nyílt teniszbajnokság, ismertebb nevén a wimbledoni tenisztorna, ami a legjelentősebb füves versenynek számít minden évben. Nem mellékesen a legrégebbi és a legtöbb hagyománnyal bíró, sokak szerint a legrangosabb teniszverseny a világon.

Az egyéni versenyeken 128 teniszező, a női és férfi páros versenyeken 64 pár, a vegyes pároson 48 pár indulhat. A teniszezők a hivatalos világranglistán betöltött helyük alapján kerülhetnek be az eseményre, de figyelembe veszik a teniszezők füves tornákon elért korábbi eredményeit is.

Ennek értelmében Babos Tímea alanyi jogon – a világranglista 67. helyezettjeként – lesz indulója a tornának. Timi számára sok kedves emlék fűződik a wimbledoni versenyhez, hiszen 2009-ben – még a juniorok között – elődöntős volt egyesben, míg egy évvel később párosban megnyerte a versenyt.

Timi kedvenc versenyéig három füves pályás tornán vesz részt. Előbb június 11 és 17 között Birminghamben az AEGON Classic elnevezésű 220 ezer dollár összdíjazású tornán szerepel.

Ez a torna az „átmenet” a salakos borítású versenyekről a füves pályára, hiszen ez az első jelentősebb verseny a hétvégén záruló Roland Garros, a legjelentősebb salakos verseny után. Anglia London utáni legnépesebb városában rendezett torna a legtöbb versenyzőnek amolyan főpróba Wimbledon előtt.

A korábbi klasszisok közül nyert itt Martina Navratilova és Billie Jean King is. A mai sztárok közül Jelena Jankovic, Li Na és Maria Sarapova is diadalmaskodott már. Utóbbi az egyetlen, aki egyazon évben – 2004-ben – megnyerte a birminghami tornát, majd Wimbledonban is diadalmaskodni tudott. A legtöbb birminghami tornát – négyet – egyébként az amerikai Pam Shriver nyerte.

Az eseményt kevesebb, mint egy mérföldre rendezik Birmingham központjától, a Priory Edgbaston Club területén, amely egy 12 hektáros saját létesítmény 29 teniszpályával és 10 squash pályával. Nem mellékesen ez az ország egyik legnagyobb és legnépszerűbb ütő-, és szabadidős klubja.

Amint vége ennek a tornának, Timinek már Hollandiában s’Hertogenbosch-ban van jelenése, ahol a szintén 220 ezer dollár összdíjazású UNICEF Openen lép pályára, majd irány ismét Anglia, ahol a legrangosabb verseny következik, hiszen az Eastbourne-ben megrendezésre kerülő AEGON International verseny összdíjazása 637 000 dollár.

Ezt követően pedig – remélhetőleg sikerélményekkel telve – következik a The Championships, azaz a wimbledoni verseny.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr244575367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása