MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Az elvégzett munka alapján ennél több van Timiben

2012.05.12. 14:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a 100 ezer dollár összdíjazású franciaországi tenisztornán.  A világranglista 64. helyén álló klasszist ezúttal honfitársa Czink Melinda búcsúztatta, miután 3:6, 7:6 (7-4), 6:2 arányban megnyerte a találkozót. Timinek az elmúlt időszakban Fez és Budapest után ez volt a harmadik versenye, amely az első körben véget ért.

„Nagyot változott a világ az elmúlt időszakban. Timi korábban nem játszott ilyen kaliberű játékosokkal. Alig két hónapja, hogy megverte élete első Top 100-as játékosát, azóta viszont többnyire csak olyanokkal játszik. Ennek ellenére „nem verik halálra”, de meg kell szoknia, hogy többet kell dolgozni a pontokért” – mondta a vereségek egyik okaként Babos Csaba, Timi édesapja és edzője.

Hozzátette, a salakos pálya egyébként se Timi kedvence, hiszen a fő erényeként számon tartott erős szervái a salakon lelassulnak és ellenfelei ezeket így könnyen kivédekezik. Ezt egyébként Timi is megerősítette, hiszen a franciaországi búcsú után úgy nyilatkozott, nehezen szokja még a borítást, de tornáról tornára jobb lesz. Az említett versenyeken is kevésen múlott, hogy nem ő került ki győztesen a párharcból.

„Nem könnyű megemészteni az elsőkörös kieséseket, mindegy milyen versenyről van szó. Timi lelkiismerete tiszte, hiszen becsülettel készül az edzéseken, minden feladatot megcsinál. Korábban is volt már ilyen hullámvölgyre példa, hogy három versenyen is első körben búcsúzott” – mondta Csaba.

„Lelki dolgok mellett nem kevés rutin is szükséges ahhoz, hogy megérezze azt a pillanatot, amikor megnyerheti a meccset. Ezen a szinten, ha rossz irányba indulsz, az egész meccs elmehet rajta. Itt már nagyon nagy a konkurencia és nagyon jó játékosok vannak” – mondta Csaba arra a tényre, hogy korábban Timi is elismerte, hátrányban sokkal jobb játékra képes, mint ha vezet egy meccsen belül.

Édesapja szerint ennek legfőbb oka, hogy amikor vezetett, kicsit könnyelmű vagy túl óvatos volt. Azért, hogy az előnye megmaradjon nem azt a taktikát követte, amivel eljutott odáig. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Marokkóban egészen az elődöntőig menetelt párosban, és csak a szerencsén múlott, hogy nem ők játszhatták a döntőt.

Timit a Monterreyben aratott első WTA-győzelme után mindenki szerette, de az akkori „barátokból” mostanra a legtöbben „elpárologtak”.

„A barát egészen más kategória, mint akik a tornagyőzelem után mellette voltak. Lehet hallani hangokat, hogy elszállt magától, de ezzel nincs gond, ez ilyenkor természetes reakció. Amilyen váratlanul ért minket az elmúlt hónapok nagyon sikeres szériája, ez is ugyanolyan váratlan volt, mert az elvégzett munka alapján ennél több van Timiben” – mondta édesapja, aki szerint ez is egy tanulási folyamatnak a része, és reméli, hogy ezekből a meccsekből is tanulva a jövő év salakpályás szezonra jobban fel tud készülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr444503245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása