MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timinek a Budapest GP felér egy Grand Slam tornával

2012.04.26. 09:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A világranglista 64. helyén álló Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott egyesben a De Sar La Princesse Lalla Meryem elnevezésű 220 ezer dolláros marokkói versenyen. A jelenlegi legmagasabban jegyzett magyar klasszist a román Irina-Camelia Begu búcsúztatta 1 óra 46 perces mérkőzésen. A tavalyi budapesti WTA versenyen döntőt játszó, a jelenlegi világranglistán 56. Begu 7:6 (7-3), 6:3 arányban bizonyult jobbnak.

„Sajnos az első adogatásaimból nem tudtam elég pontot szerezni, pedig fogadóként még jól is ment a játék. A rövidítésben 3-3-nál egymás után háromszor veszítettem el pályahiba miatt a labdamenetet” – mondta Timi saját honlapján. Edzője és édesapja - aki szintén a helyszínen tartózkodik - megjegyezte: nem ez volt Timi élete formája, nem ez volt élete mérkőzése.

„Tudtam nem lesz könnyű, hiszen Begu volt már az első 30 körül is a világranglistán és egy szívós, nagyon nagy küzdő versenyző. Pedig Timi jól kezdett, hiszen hamar breakelőnybe került, de sajnos a román lánynak sikerült szintén gyorsan egyenlítenie” – mondta Timi másik edzője Barátosi Levente.

Timi számára így már csak párosban folytatódik a verseny. Itt jelenleg a 145. a világranglistán, és Fezben a luxemburgi Mandy Minella (103.) oldalán szerepel. A duó első ellenfele a spanyol Estrella Cabeza Candela (177.), Laura Pous-tio (182.) lesz

Babos mellett a női válogatott munkáját is irányító szakember úgy véli, nem kell pánikba esni, hiszen az idei versenyek közül ez volt az első, amelyik nem úgy sikerült, ahogy eltervezték. Barátosi szerint azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy az idei versenyek sokkal nehezebbek, mint a tavalyiak.

Mindenesetre Timi a vereség ellenére is bebizonyította, hogy nagy küzdő, hiszen az első játszma elvesztése után Begu hamar 5-0-s előnybe került, De a magyar játékos nem adta fel, úgy jött fel 5:3-ra, hogy 5:2-nél három meccslabdát hárított ellenfele szerváinál.

Timi hétről hétre fejlődik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy februárban élete negyedik WTA tornáján győzni tudott. Barátosi úgy véli sokan még most is csak ígéretnek tartják Timit, de véleménye szerint egyre jobb lesz, és ha tartósítani tudja előkelő helyezését, beválthatja a hozzáfűzött reményeket.

Erre legközelebb Magyarországon lesz lehetősége, az április 30-án kezdődő 220 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix-n. „Timi számára ez a torna felér egy Grand Slam verseny súlyával. Nagyon szeretne bizonyítani hazai környezetben is, de bombaerős mezőny várható, és sok függ a sorsolástól is” – mondta Barátosi.

Úgy vélik, ha Timit nem nyomja agyon a tét, hogy meg tudjon felelni, akkor bármi megtörténhet. Timi Monterreyben aratott győzelme után elmondta, nagyon sokat számított neki, hogy a mexikóiak neki szurkoltak, így valószínűleg a magyarországi rajongók bíztatása is jótékony doppingként hat majd a játékára.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr674472988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása