MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi számára az első 30 is elérhető

2012.04.19. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea idei remeklését mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a világ egyik legjelentősebb honlapján a WTA oldalán közöltek vele interjút. Ebben kiemelték, hogy amíg tavaly ilyenkor még csak egy fiatal reménységnek számított, aki éppen csak kilépett a juniorok mezőnyéből, mostanra 57 megnyert meccsel a felnőttek között, egy WTA Tour címmel a tarsolyában már stabilan az első száz között szerepel.

Fejlődése még akkor is elismerésre méltó, ha a legutóbbi koppenhágai 220 ezer dollár összdíjazású e-Boks Openen a második körben két és félórás csata után búcsúzott az észt Kaia Kanepi ellen.

„Az első szettben több sansza is volt Timinek, akkor egyikük sem játszott jól, megvolt a break előny is, de nem tudott élni vele. Az első játszma így Kanepié lett, aki ettől megnyugodott, és elkezdett egyre jobban játszani” – mondta Barátosi Levente, Timi edzője, aki a magyar klasszissal volt a dán fővárosban.

A női válogatott élén a szövetségi kapitányi feladatokat is ellátó szakember szerint azonban Hiába javult fel Kanepi játéka, Timi semmivel se maradt el tőle és nagyon jól játszott. Többek között 12 ászt ütött, és remeklésének köszönhetően kiharcolta a döntő szettet.

„A második szett jóval magasabb színvonalú volt, és hiába számított Kanepi esélyesebbnek, Timi ismét bebizonyította, hogy magas koncentrációval partiban tud lenni bárkivel. Ez a meccs is jól megmutatta, hogy a legjobb 30 közelében lévő teniszezők – Kanepi a 34. a világranglistán – sem számítanak bevehetetlen erődnek” – mondta Barátosi.

Edzője szavaival osztozott Timi is, aki a meccs után úgy vélte győzhetett volna, mert nagyon szoros volt a mérkőzés. „Nagyon sajnálom az első szettet, jó esélyem volt annak a megnyerésére. Kanepi hihetetlenül magas szinten teniszezett, de még így is vissza tudtam jönni a mérkőzésbe. Sajnos a végén a rövidítést már nem tudtam irányítani, nem volt esélyem annak a megnyerésére” – mondta a világranglistán jelenleg legjobban álló magyar klasszis.

Timi a hétvégén utazik Marokkóba, ahol a dallamos nevű De Sar La Princesse Lalla Meryem elnevezésű 220 ezer dollár összdíjazású Grand Prix versenyen vesz részt Fes-ben.

A salakos torna érdekessége, hogy 2001-es indulása óta rendezték már Casablancában, majd 2005-ben Rabatba költöztették át, míg 2007 óta Fes ad otthont neki. A Marokkó második legnagyobb városában megrendezendő verseny névadója Lalla Meryem pedig nem más, mint VI. Mohamed király testvére.

A torna rangját jól mutatja, hogy az elmúlt években olyan világsztárok játszottak rajta, mint Marion Bartoli, Szvetlana Kuznyecova, Li Na, vagy a három évvel ezelőtt a világranglista élén álló Dinara Szafina.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr94458716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása