MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi most már elhiszi, hogy bárki ellen van esélye

2012.04.15. 08:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára a második fordulóban véget ért a koppenhágai 220 ezres e-Boks tenisztorna. A világranglista 67. helyén álló magyar versenyző 2 óra 31 perces drámai csatában vereséget szenvedett a nála több mint harminc hellyel magasabban jegyzett (34. a WTA ranglistáján) Kaia Kanepitől.

Timi a meccs során 12 ászt ütött, rengeteg nyerője volt, többször állt fel vesztesnek tűnő helyzetből, de a jóval rutinosabb észt teniszező a harmadik szett rövidítésében 5-0-ra elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút megnyerte az addigra már alaposan elfáradó magyar klasszis elleni párharcot.

„Sokat fejlődött Timi játéka az elmúlt időszakban, és mentálisan is sokat léptünk előre, most már elhiszi magáról, hogy bárki ellen van esélye. Egy vereség mindig fájó, de ezúttal hiába küzdött nagyot – és játszott jól -, a rutinosabb teniszező nyert” – értékelte a koppenhágai teljesítményt Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

Véleménye szerint Timi akár az első fordulós meccsét is elveszíthette volna, hiszen akkor is kicsi volt a különbség a két teniszező között. De amíg akkor Timi tudta hozni a meccset, most Kanepinek kedvezett a sors.

Az első fordulóban az ellen a japán Date-Krumm Kimiko ellen diadalmaskodott, aki 1995-ben a 4. helyen is állt a világranglistán, és aki januárban kínai Csüancsouban az 50 ezer dollár összdíjazású verseny döntőjében még 6:3, 6:3-ra győzött ellene.

„Egyébként se lehetek nagyon szomorú, hiszen Timinek ez még mindig csak az 5. Tour versenye, és már van egy tornagyőzelme. Azonban neki is meg kell tapasztalnia, hogy ami korábban elég volt a top 200-asok ellen, az nem elég a Top 20-as játékosok ellen” – mondta Babos apuka.

A Babos Team egyébként sem szokott foglalkozni a ranglistával vagy az ellenféllel, egy céljuk van, Timiből minden meccsen kihozni a maximumot. Timi a meccs után leginkább az első szettet sajnálta, mint elmondta, jó esélye volt annak a megnyerésére. Azonban Kanepi hihetetlenül magas szinten teniszezett, de még így is vissza tudott jönni a meccsbe. Saját bevallása szerint a végén a rövidítést már nem tudta irányítani, nem volt esélye annak a megnyerésére.

Ugyanezt mondta Csaba is, aki szerint Timi most még nem volt elég rutinos Kanapihez képest, de úgy véli, ha az első szettet megnyerte volna, akár a meccset is megnyerhette volna.

„A WTA honlapja közölt egy írást Timiről, ebben megemlítik, hogy tavaly egy év alatt 57 meccset nyert meg. Mi mindig is tudtuk, hogy az elvégzett munka kamatozni fog. Úgy érzem már eddig is több figyelemre méltó eredményt ért el, amit elsősorban küzdőképességének, akaratának és győzni akarásának köszönhet” – mondta Timiről édesapja.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr364425095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása