MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Nem akarjuk, hogy Timiből egyhetes csillag legyen

2012.03.15. 12:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára véget ért a mexikói versenykörút. Ez eddigi pályafutása legsikeresebb időszaka, hiszen megnyerte élete első felnőtt WTA versenyét Monterey-ben, és a többi versenyen is legalább elődöntőig jutott. 

Emellett a világranglistán egészen a 68. helyig lépett előre, amivel immár két hete Magyarország legjobb teniszezőjének mondhatja magát. Timi szerdán érkezik haza, és a március hátralévő részét itthon tölti, legközelebb április elején a koppenhágai 220 ezer dollár összdíjazású tornán indul. 

„A 131. helyen ment ki és a 68. helyen jött vissza. 18 évesen és 250 naposan megszerezte első WTA tornagyőzelmét, és összesen több mint 430 világranglista pontot szerzett. Úgy gondolom, elégedett lehetek a mexikói túrával” – összegezte a számszerű adatokat Babos Csaba, Timi édesapja és edzője. 

Ehhez hozzájön, hogy a világranglista 68. helyével elérhető közelségbe került az olimpiai szereplés, ami érthetően minden sportoló álma. A londoni ötkarikás játékokon 64-es tábla van, de mivel országonként csak két versenyző indulhat, így a jelenlegi állapot szerint Timi biztos résztvevőnek számítana.

„Ezúttal talán könnyebb is volt itthonról követnem az eseményeket, és nem is kellett annyit izgulnom, mert volt több olyan meccse is, amelyen örömmel láttam milyen jó teljesítményt nyújtott” – mondta édesapja arról a „kínról”, hogy ezúttal csak a távolból követhette világklasszis lánya teljesítményét. 

Timi az elmúlt hetekben valóban fantasztikusan játszott, hiszen a történelmi tornagyőzelem mellett, Top 50-es játékost is legyőzött, amire korábban még nem volt példa. A Monterrey-ben legyőzött olasz Erani elleni siker értékét növeli, hogy riválisa a következő héten megnyerte az Acapulco-i tornát. 

„A jövőbeni legfontosabb célunk ezt a formát állandósítani és emberileg megmaradni annak, aki vagy. Valószínűleg ha hazaér, számos média szeretné őt „megszerezni”, de bízom benne, hogy hagyják őt pihenni, edzeni és kicsit kikapcsolódni” – mondta az elkövetkezendő hetek várható érdeklődéséről Csaba. 

Biztos benne, hogy lesznek sértődések, és lesznek olyanok, akik majd megharagszanak rájuk, ha éppen nem áll Timi a rendelkezésükre. De reméli, hogy mindenki megérti, nem azt akarják, hogy Timiből egy egyhetes csillag legyen, és bíznak benne hogy a mostani sikerek csak valaminek a kezdetét jelentsék.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr924317560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása