MOL csapat Tenisz Blog

Akit meg lehet verni, azt meg is kell verni!

2012.02.25. 06:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt héten élete eddigi legjobb eredményét érte el WTA tornán, miután egyesben és párosban is az elődöntőig jutott a Bogotában megrendezett 220 000 dolláros versenyen. Azóta már Monterreyben is „letette a névjegyét”, hiszen a hasonló összdíjazású tornán is túl van már az első fordulón.

Ezzel a teljesítményével jelentőset lépett előre a világranglistán is, - jelenleg a 107. – és ha így folytatja, a márciust már Top 100-as játékosként üdvözölheti.  

„Volt nagy ünneplés a múlt héten, de nem Timi miatt, hanem mert a feleségemnek, a nagylányomnak és a húgomnak is névnapja volt” – mondta félig tréfásan Timi édesapja és edzője babos Csaba.  

Természetesen nagyon büszke a lányára és folyamatosan figyelemmel követi a meccseit annak ellenére, hogy ezúttal Timit a másik edzője, Barátosi Levente kísérte el a tengerentúlra. Amint azt Csaba elmondta, Timiéknek se volt nagyon idejük ünnepelni, hiszen a búcsú után azonnal a reptérre kellett rohanniuk, hogy – immár harmadszor – átírassák a repülőjegyeiket, majd siettek vissza pakolni éjjel egykor pedig már indultak Mexikóba.  

„A döntőt se nézték meg, igaz nem is nagyon szoktuk, hiszen egy ilyen verseny alatt úgy is szinte végig a pályán vagyunk, így ezt az időt amolyan szabadnapként a város felfedezésére, kikapcsolódásra szoktuk használni” – mondta Csaba. 

Édesapja szerint Timi kicsit túlizgulta az orosz Panova elleni meccset, de búcsújában az is szerepet játszott, hogy bátortalanabbul játszott, mint a torna korábbi meccsein. „Agresszívebben, támadóbban kellett volna teniszeznie, és ezúttal a szervái se mentek olyan jól, mint szoktak” – mondta az edzőpapa. 

Attól ugyanakkor nem félti Timit, hogy nem bírná a sorozatterhelést, hiszen a WTA-versenyeken a szervezet által delegált masszőrök szakszerű masszással lazítják és teszik rendbe a fáradt versenyzőket. Timi pedig naponta méri és küldi haza az élettani adatokat, amit itthon szakemberek vizsgálnak és az ő tanácsaik alapján végzi el mindennapi feladatokat. 

„Mindig úgy indulunk el egy versenyre, hogy minél tovább jussunk. Azonban sokszor szerencse is kell a sorsolásnál, hogy verhető ellenfél kerüljön az utunkba, de szerencsére egyre kevesebb a verhetetlen ellenfél. Akit meg lehet verni, azt meg is kell verni!” – osztotta meg velünk a családi célkitűzéseket Csaba. 

Soha nem pontok, hanem a mutatott játék alapján ítél meg egy-egy mérkőzést. Azért nem szokott dicsérni, ha Timi nyer, de nem úgy játszik, ahogy megbeszélték. „Nem mindig az eredmény a fontos, hanem az, hogy a tudása felső szintjét elérje. Akkor jó” – mondta edzői filozófiájáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr164194134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása