MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi élete legjobb WTA-szerepléséért küzd

2012.02.15. 15:50 | MOL Csapat | 1 komment

Babos Tímea egy hete tartózkodik Bogotában, ahol idei első WTA versenyén vesz részt. A magyar teniszező már túl is van az első fordulón és tartja az elmúlt időben mutatott pazar formáját, magabiztosan verte a kolumbiai Lizarazo-t 6:0, 6:1 arányban. (Timi 10 nyert gém után veszítette el azt az egyet is.) 

Győzelmével Timi nem csak 30 WTA pontot szerzett, de beállította eddigi legjobb WTA-versenyen nyújtott eredményét is, melyet a tavalyi budapesti tornán ért el. (Akkor is nyert az első fordulóban, majd hatalmas csatában kapott ki a torna első helyen kiemelt versenyzőjétől az olasz Vincitől.) Ahhoz, hogy újabb rekordot állítson föl, Timinek a 16 között a román Cadantut legyőző 3. kiemelt Oprandi ellen kell bravúrt bemutatnia. 

A verseny egyébként több meglepetést is tartogatott az első fordulóban, hiszen a hatodik helyen kiemelt Johansson és a nyolcadik helyre rangsorolt Mayr-Achleitner máris búcsúzott a 220.000 dolláros versenytől. 

Timi alaposan felkészült a versenyre, hiszen már a múlt héten elutazott és azóta napi kétszer edzett, 1.5-2 órát alkalmanként. Természetesen nem maradtak el az erőnléti edzések sem, amelyeket napra lebontva készítettek el a Sportkórház szakemberei. Jól sikerült az akklimatizáció, mind a magaslathoz, mind az időeltolódáshoz.

Amint arról Timi édesapja-edzője saját honlapjukon beszámolt, nem könnyű ezen a magasságon játszani, nagyon szállnak a labdák, így nagyon pontosan kell játszani. De úgy tűnik Timinek sikerült alkalmazkodnia a különleges feltételekhez, hiszen első meccsén 59%-ban ütötte be az első adogatásait es ezek után a pontok 85%-át nyerte meg. 10 lehetősége volt elnyerni az ellenfél adogatását és ezt négyszer meg is tette. 

Ahogy azt megszokhattuk, Timi az ilyen versenyeken nem csak az egyesre fókuszál és ez most is így van. Párosban az orosz Savinykh oldalán az első szettet 6:1-re elveszítették, de befejezni már nem sikerült a meccset, mert az eső elmosta a folytatást.

Timi – magyar idő szerint szerdán - a verseny harmadik kiemeltje, az olaszból svájcivá váló Oprandi ellen mérkőzik. A világranglista jelenlegi 64. helyezettjével még soha nem mérkőzött, de sokat látták játszani és ennek köszönhetően ismerik a játékát. 

Ránézésre úgy tűnik, mint ha nem is érdekelné a meccs, de nagyon kreatív, labdaügyes játékos.Az idei Australian Openen többek között Schiavonet is legyőzte. Remélhetőleg az időjárás nem szól közbe, ugyanis hiába van napközben 20 fok körül a hőmérséklet, a délutánokat szinte minden nap „tönkreteszi” az eső.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr134113603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velence19 2012.02.16. 10:15:04

Úgy látom, Timi csapata, élen édesapjával, jobban tervezi Timi pályafutását, mint anno Szávayék.Nem erőltetik az azonnali pénzszerzést, nem kényszerítik fölöslegesen túl erős tornákra, ahova csak selejtezőn keresztül vezet az út, vagyis fokozatosan terhelik. Csak így tovább!!!!!Amúgy gratula a negyeddöntőhöz!
süti beállítások módosítása