MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea történelmi győzelmet aratott a FED Kupában

2012.02.07. 13:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt héten a magyar női teniszválogatott tagjaként a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján, szerepelt. A világranglistán jelenleg 131. helyen álló klasszis három egyéni és három páros meccset játszott, ezeken négy győzelem mellett mindössze két vereséget szenvedett.  

A görögök ellen magabiztosan verte Papamihail, majd a svédek ellen a világranglista 58. helyén álló Larssont verte szoros csatában. A bosnyákok ellen azonban kijött az elmúlt napok fáradtsága és kikapott Tinjictől. Ugyanakkor párosban remekelt, a görögök ellen Marosi Katalin oldalán, míg a bosnyákok ellen Jani Rékával megnyerték meccsüket és csak a svéd páros bizonyult jobbnak náluk. (Sajnos a továbbjutás így sem sikerült, de minden dicséretet megérdemelnek a lányok.) 

„Magabiztosan érkeztem meg Eilatba, úgy érzem az elmúlt hetekben, hónapokban jól játszottam és nem volt félnivalóm. Ennek megfelelően jól is kezdtem, a görög lány elleni győzelem kellő magabiztosságot adott a folytatásra” – értékelte saját teljesítményét az MTK 19 éves klasszisa. 

Pedig nem volt egyszerű megszoknia a szabad téri küzdelmeket, hiszen az Australian Openről hazatérve itthon csak zárt helyen tudott készülni. Így más időjárási viszonyokhoz kellett alkalmazkodnia, de mint elmondta, ez kifejezetten jól sikerült. 

„A Larsson elleni meccsen hatalmas szél volt, és amíg Ausztráliában ez ellenem volt és szerepet játszott a kiesésemben, itt jól tudtam hasznosítani” – mondta a történelmi siker „természeti hátteréről”. Történelmi sikerről beszélhetünk, hiszen az elmúlt évben pazar produkciót nyújtó Timi életében először vert Top 100-as játékost tétmeccsen. 

A svédek elleni összecsapás azonban sokat kivett belőle, hiszen a kétórás egyes meccs és a két és félórás páros között mindössze 25 perce volt pihenni. A meccsek utáni masszírozással és regenerálódással éjjel fél egykor végzett, de az élmények hatása miatt elaludni csak fél háromkor tudott. Azonban kilenc órakor így is kelni kellett, és a bosnyákok elleni meccsre nem tudta magát teljesen kipihenni és ennek köszönhetően kellően „felszívni” magát. 

„Nagyon örülök, hogy Barátosi Levente lett a szövetségi kapitány, hiszen jól ismerjük egymást. Éppen ezért sokkal többet tudott segíteni, mint ha egy másik, „idegen” edző lett volna velünk” – árulta el Timi, miért jelentett számára pluszt, hogy saját edzője irányította a válogatottat. 

Úgy érzi a kötelezőt hozta a válogatott, és ha kicsit jobban koncentrálnak, vagy esetleg Arn Gréta is segíthette volna őket, talán a svédeket is legyőzhették volna. (Arn nem tudott megegyezni a szövetséggel) ezért nem szerepelt a FED Kupában.) 

Azóta Timi már elutazott Bogotába, ahol a jövő héten egy 220 000 dollár összdíjazású tornán vesz részt. Onnan Mexikó lesz a következő célállomás, ahol egy hasonló erősségű tornán szerepel, majd egy 25 000 és egy 100 000 dolláros torna következik. 

„Öt hétig leszek távol, és több jelentős versenyen is elindulok. Ezekre Barátosi Levi kísér el, apukám - aki egyben az edzőm is – ezúttal itthonról követi az eseményeket. Szeretnék minél több meccset nyerni, és bízom benne, hogy ezek a tornák a pontgyűjtés szempontjából nagyon jók lesznek” – adott helyzetjelentést az elkövetkezendő hetek programjáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr114074859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása