MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi ismét beleszeretett Melbourne-be

2012.01.20. 13:38 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára remekül kezdődött az év, hiszen idei első viadalán a kínai 50 000 dolláros versenyen egészen a döntőig menetelt. Azonban hiába játszott egész héten remekül, a döntőben nem bírt a hazaiak klasszisával, a világranglistán jelenleg 87. helyen álló Kimiko Date Krummal.

A folytatásban megnyerte élete első meccsét felnőtt Grand Slam versenyen, de további bravúr elmaradt és búcsúzott az Australian Open további küzdelmeitől. Az említett versenyek eredményeiről már beszámoltunk az oldalon, így most jöjjön egy kis adalék ahhoz, miként töltötte Timi a verseny utáni szabadnapját Melbourne-ben. 

„A szombati napot a repülőjegyek átírásával kezdtük. Míg Kínában boldogan cseréltünk járatot későbbi időpontra a döntő miatt, itt kevésbé voltunk boldogok. Az égiek nem álltak Timi mellé az előző napi meccsen. Sajnos nem ment könnyen a csere. Ausztráliában a légitársaságok irodái zárva tartanak a hétvégeken így a légitársaságunk Hong Kong-i irodáját kellett hívni. Vagy egy óra próbálkozás után sikerült a kapcsolat és az átírás is” – mondta Timi édesapja a hazautazás nehézségeiről.

Timi és édesapja - aki mindkét tornára elkísérte - kicsit bánatosak voltak a korábbi hazaindulás miatt. A másik selejtezőben búcsúzó barátnővel, Jani Rékával „búfelejtőnek” közösen betértek egy shopba Australian Open-es ajándékokat vásárolni.

„Réka hamarabb hazautazott, így mi kettesben elindultunk kicsit nézelődni a városba. Hétvége lévén nyüzsgött a város. Nagy a jólét arra felé, amit mi sem bizonyít jobban, szinte minden üzlet tele volt vásárlókkal” – mondta Csaba.

Ez persze nem lepte meg őket, hiszen tisztában vannak vele, nagyon sok turista látogatja Melbourne-t, amit a világ egyik legélhetőbb nagyvárosának tartanak. Ezek után érthető, hogy ők is nagyon szeretik a várost, amit sok szép park, tó, folyó tesz csodálatossá.

„A sok zöldterület vonzza a sportolni vágyókat. Minden parkban található valamilyen sportolásra alkalmas létesítmény, legyen az akár biciklipálya, kosárlabdapálya, vagy görkorisoknak és gördeszkásoknak épített pálya. Életvidám népség az ausztrál, nagyon lazák és kedvesek” - vonták le Timiék a következtetést sétájuk során.

A 19 éves klasszist „természetesen” a Kis Párizs elnevezésű utca fogta meg leginkább, itt a világ összes vezető divatmárkája megtalálható volt, igaz az árajk is a francia fővárost idézték. A kínai út után kifejezetten érdekes volt számukra Melbourne kínai negyedében sétálni.

„Betértünk egy kínai étterembe is, ahol eredeti kínai ételeket főzött a kínai szakács. Ellentétben Kínával itt könnyebben ment a rendelés, mert beszélték az angolt, nem úgy, mint Quanzhouban” – mondták a gasztronómiai élvezetekről.

Visszafelé benéztek a Melbourne Parkban lévő tenisz komplexumba is, ahol összeszedték a holmijukat és elbúcsúztak az ismerősöktől. Annak ellenére, hogy kedvenc városuk most is megfogta őket, kissé szomorúan jöttek el, hiszen újabb egy évet kell várni, amíg újra meccset játszhat itt Timi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr933590932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása