MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi Kína után Ausztráliát hódítaná meg

2012.01.13. 13:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea túl van a bemutatkozáson az Australian Open selejtezőjében. Első meccsén a grúz Margalita Csakasvilit verte magabiztos játékkal 6:2, 6:1 arányban. A magyar teniszező számára így folytatódik a 2012-es sikersorozat, hiszen az év elején a kínai 50 000 dolláros versenyen a döntőig menetelt.

Timivel ezúttal édesapja- és egyben edzője – Babos Csaba tartott a közel egyhónapos túrára. „Nincs könnyű dolgom, hogy apa az edzőm. Ez sok negatívummal és pozitívummal is jár, de az biztos, hogy mindig azt tartja szem előtt, ami nekem a jó. Éppen ezért óv és félt, neki az a fontos a tenisz legyen az első. Sokszor vannak kisebb vitáink, de mindig apáé a végső szó” – mondta még korábban Timi a nem szokványos helyzetről.

Hogy édesapja mennyire figyel lányára, azt jól jelzi, hogy a győztes bemutatkozás után kikapcsolódásként a Melbourne-i Akváriumot látogatták meg. Velük tartott Jani Réka is, aki szintén sikerrel vette az első akadályt, és korábban ő is Babos apuka tanítványa volt.

„Furcsa volt hármasban, olyan érzésem volt, mint amikor annak idején Sopronban a vezetésem mellett együtt edzett a két lány. Örömmel tölt el, hogy mindketten győzelemmel vannak túl első Australian Openes meccsükön” – írta nekünk Csaba.

A verseny szervezőire egyébként nem lehet panasz, hiszen az akkreditációs kártyájukat sok mindenre használhatják, így például ingyenes vele a tömegközlekedés és az Akváriumba is ingyen mehettek be.

„Nagyon sok érdekes dolgot láttunk, és sok mindent tanultunk. Így most már tudom, hogy a király pingvin 36 km- es sebességgel képes úszni, míg a polipnak 3 szíve es 8 agya van” – mondta Timi a rövid séta alatt tanultakról.

Arról, hogy Timi mennyit tanult tavaly, mindent elmond, hogy a világranglistán közel kétszáz helyet javított egy év alatt, és amíg korábban csak a 10 000 dolláros versenyeken voltak sikerei, addig tavaly már 50 000 dolláros tornákat nyert.

„A tavalyi évben a budapesti torna második körében a Vinci elleni meccsem volt a sorsdöntő. Ha azt megnyerem, az akkor 19. helyen álló olasz ellen, akkor nem elképzelhetetlen, hogy mostanra már a 100 hely körül lennék a világranglistán” – mondta Timi.

Úgy véli lelkileg az első 50 000 dolláros verseny megnyerése volt a csúcs, míg a tavalyi mélypontot az őszi amerikai túra első három versenye jelentette, amikor valamennyi esetben az első körben búcsúzott.

„Összességében elégedett vagyok, hiszen tavaly év elején úgy terveztük, a 150 hely körül zárom az évet, és ez sikerült is. Tavalyelőtt ugyanennyi ponttal a 130 hely környékén álltam volna” – mondta Timi, aki bízik benne, hogy 5 év múlva stabil Top 50 játékosnak mondhatja magát és a Grand Slam tornák meghatározó játékosa lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr193542579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása