MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi kalandos utazás után érkezett meg Kínába

2012.01.01. 10:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Nem sok ideje volt kiélvezni a karácsonyt Babos Timinek, aki december 27-én már útra is kelt, hogy 2012-es első versenyének helyszínére utazzon. Timi még az ünnepek előtt és alatt is edzett, így szinte alig egy hete volt kipihenni az idei év fáradalmait.

Ezt családi környezetben Egerszalókon tette és az ott töltött három napot az tette „emlékezetessé”, hogy nem fogott teniszütőt a kezébe. (Azonban az erőnléti edzések itt sem maradtak el.) Az ünnepek alatt már minden nap volt teniszedzés is, igaz ezúttal könnyítettek a munkán, hiszen csak napi egy tréning volt a programban.

„Budapesten összepakoltuk a csomagjainkat, ami szokatlanul gyorsan ment. Ennek a rutin mellett más oka is volt. Mindössze 30 kg poggyászt vihettünk személyenként és csak 3 hétre mentünk” – elevenítette fel az indulás „nehézségeit” Timi édesapja.

Hajnali, 3.30-kor keltek, majd Frankfurt felé vették az irányt. Itt ötórás várakozás után Hong Kong volt az irány, majd gyors repülőgép váltás és helyi idő szerint 11 órakor megérkeztek Xiamen városába.

„Szerencsére a várakozás alatt is volt miről beszélgetnünk, hiszen az ünnepek alatt végre együtt volt a család, Zsuzsi lányom és barátja is velünk töltötte az ünnepeket” – írta Timi asját honlapján.

Kínában az első meglepetés az volt számukra, hogy a vízumellenőrzésen pillanatok alatt átmentek. A második döbbenetet az váltotta ki, hogy viszonylag kevés turista volt a repülőtéren, mégis több száz taxi várakozott utasra várva.

„Az csak a kocsiban derült ki, hogy a derék vezető nem tudja olvasni a mi betűinket. Hiába mondtuk neki a hotel nevét, nem értette. Gyors telefonálgatás már a gyorsforgalmi úton, de semmi eredmény. Már vagy 40 perce telefonálgattunk, senki nem tudja hol a szálló”.

Végül megálltak egy nagy hotel mellett és a recepción a menedzser nemcsak olvasott, de beszélt is angolul. Kiderült (bar az ITF hivatalos lapján ezt a repteret is megadták, mint lehetséges érkezési hely és a taxival való megközelítés lehetősége is szerepelt) nem
ebben a városban van a hivatalos szálló.

A versenynek helyt adó Quanzhouig még egy óra vonattal. Így a taxi egyből a vasútállomásra vihette őket. A hatalmas tömeg ellenére sikerült jegyet venniük, de ez csak annak köszönhető, hogy a szálló recepcióján kínaiul íratták le mit is akarnak.

Egy óra alatt megérkeztek Quanzhouba, majd újabb egyórás taxizás következett. Így összesen 30 órányi utazás után tudtak végre zuhany alá állni. Ennek ellenére a napi edzés nem maradt el, bár a teniszpályát nem sikerült megtalálniuk, a szálló konditermében egy órás átmozgató edzés és a szálló melletti tó körüli séta zárta a napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr913508000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása