MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi: Jövőre szeretnék a legjobb 100-ba kerülni

2011.12.14. 15:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára véget ért az idei versenyszezon, a napokban rövid pihenés van programon, majd karácsony másnapján már utazik is Kínába, hogy egy ottani 50 000 dollár összdíjazású verseny után tovább utazzon Ausztráliába az év első Grand Slam tornájára az Australian Openre. 

Mivel legutolsó versenye alig egy hete ért véget – a 2010-es évhez hasonlóan tornagyőzelemmel -, így a karácsonyi készülődés sem érintette meg őt még annyira, mint korábban. 

„Még egyáltalán nem vagyok karácsonyi hangulatban, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy az elmúlt hónapokban még számos szabadtéri versenyem volt és a nagy melegben nem hangolódtam még rá” – mondta Timi, aki idén közel kétszáz helyet javított tavaly ilyenkor világranglista helyezéséhez képest. 

Pedig saját bevallása szerint ez a kedvenc időszaka az évben, hiszen ilyenkor van a legtöbb szabadideje, és ilyenkor tud otthon találkozni a család több tagjával és a barátaival is. Ugyanakkor számára roppant hamar elment az idei év, amit elsősorban annak tud be, hogy szinte versenyről versenyre utazott. 

„Idén mindent a tenisznek rendeltem alá, és ez így lesz jövőre is. Jelenleg csak Ausztrália érdekel, most ez a legfontosabb, ott szeretnék minél tovább jutni” – mondta Timi a 18 évesektől kevésbé megszokott komolysággal és elszántsággal.    

Az idei évben hatalmasat fejlődött, pedig saját bevallása szerint is voltak mélypontjai is az évben. Ennek ellenére, amit év elején kitűzött – a legjobb 150 közelébe kerülni – azt maximálisan teljesítette, hiszen december elején, már a 140. helyen állt. 

Ezt többek között annak köszönhette, hogy az év folyamán egy 50 ezres és három 25 ezres tornagyőzelmet aratott és négyszer az elődöntő volt a végállomás a hasonló rangú versenyeken. A tavaly oly sikeres párost sem hanyagolta el, hiszen az egyeshez hasonlóan itt is négy tornagyőzelmet aratott. 

„Jövőre szeretnék a legjobb 100-ba kerülni, ami szerintem nehezebb lesz, mint idáig eljutni. Tudom jól, hogy ehhez a célomhoz nagy versenyeket kel nyernem és nagy ellenfeleket kell legyőznöm” – mondta Timi. 

Erre az Australian Open után több lehetősége is lesz, azt azonban még nem tudni, hogy hol. A folytatásban ugyanis maradhat „Ausztrália környékén”, ahol több rangos versenyt rendeznek, de elképzelhető, hogy a hónap végén már az izraeli Eilatban, a magyar Fed Kupa csapatban lép pályára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr593461113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása