MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi 180 helyezésnyit fejlődött egy év alatt

2011.12.01. 06:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Remekül zárta idei versenysorozatát Babos Tímea, aki Helsinkiben tornagyőztes lett a 25 000 dolláros összdíjazású tornán. A magyar teniszezőnek ez volt az idei utolsó versenye, és méltó befejezése volt az évnek. 

Timi a döntőben a szlovák Jana Cepelovát verte meggyőző játékkal 6:3, 6:1 arányban. Eredményét növeli, hogy ellenfelének nem kellett elődöntőt játszania, így pihentebben érkezett a fináléba. Timi az egész torna során még játszmát sem vesztett és egy mérkőzésen belül nyolc gémnél többet egyszer sem szereztek ellene.  

„Ezúttal én is úgy éreztem, hogy Timi jól játszott, pedig erős volt a mezőny. Jó játékosok ellen mérette meg magát, hiszen az év vége felé sokan indulnak ezeken a versenyeken, akiknek még ranglistapont kell, hogy a jövő évi viadalokon minél jobb besorolást kapjanak” – értékelte Timi teljesítményét édesapja és edzője Babos Csaba. 

Pedig nem volt könnyű dolga, hiszen az elmúlt kilenc hétben nyolc versenyen is indult, ennek köszönhetően roppant sokat is utazott. Ehhez jött hozzá, hogy Pozsonyban betegen játszott és még a finnországi torna elején is voltak nehézségei. Ennek ellenére sikerült idei negyedik tornagyőzelmét is megszereznie. 

„A döntő ezúttal sima volt, szerencsére ezek a gyors borítású fedett pályák fekszenek Timinek. Nem zavarja a nap vagy a szél, jobban odafigyel, és jobb játékra képes. Első felnőtt évében a 329. helyről indult, jelenleg a 150. hely környékén áll, úgy érzem, elégedett lehetek” – mondta Timi édesapja.   

Pedig az év folyamán sok problémával kellett szembenézniük, melyek közül a legkellemetlenebb Timi bokasérülése volt. Saját bevallásuk szerint mégy egy hónapja sem gondolták volna, hogy meglesz a 150. hely, de az bizakodásra adott okot, hogy tavaly is jól sikerült az év vége, amikor a magyar klasszis Ausztráliában aratott értékes győzelmeket. 

Timi számára idén lett volna még egy csehországi verseny is, de a körülötte dolgozó orvosi stáb tanácsára inkább kihagyja ezt és pihen. Persze nem kell nagy pihenésre gondolni, hiszen mindössze egy hétről van szó, és ez alatt is kardió edzések, masszás, konditerem a program. 

Utána egy hétig Budapesten készülünk, majd karácsony után utazunk Kínába ahol egy 50 000 dolláros versenyen veszünk részt, majd innen megyünk tovább Ausztráliába, ahol január 12-én kezdődik a kvalifikáció az év első Grand Slam versenyére az Australian Openre. 

Január közepén hazatér, ahol a válogatottal a FED Kupa küzdelmeiben vesz részt, majd Dél-Amerika és Mexikó következik, ahol három tornán is részt vesz. 

„Timi nagyon sokat lépett előre a ranglistán, de mi soha nem az aktuális helyezést nézzük. A ranglista jó dolog, de mi játékban gondolkodunk. Azt, hogy jó játékos legyen, sok edzéssel tudjuk elérni. Ha pedig jól játszik, akkor jó ranglista helyezése lesz” – mondta édesapja a jövőbeni tervekről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr133426630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása