MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Kétszer két centin múlt Timi sikere

2011.11.24. 13:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt héten Pozsonyban versenyzett, ahol a 25 000 dollár összdíjazású tornán az elődöntőig jutott. A viadalon harmadik helyen kiemelt magyar teniszező az első fordulóban az olasz Vaideanut, majd a folytatásban az angol Broadyt és az orosz Gavrilovát búcsúztatta. 

Az elődöntőben azonban az ötödikként rangsorolt cseh Pliskova 4:6, 6:4, 7:6 arányban jobbnak bizonyult. Annak fényében, hogy Timi egy többhetes amerikai – versenyekkel színesített – amerikai körút után szinte azonnal edzésbe állt és úgy utazott ki a versenyre, dicséretes teljesítmény. 

„A fáradtság mellett egy megfázás is nehezítette a felkészülést. Timi csúnyán, szárazon köhögött és hiába próbáltunk ki mindenféle gyógymódot, semmi nem használt. Komoly baj nem lett belőle, de zavarta a felkészülésben és a verseny elején a játékban is” – mondta a gondokról Timi édesapja és edzője Babos Csaba.  

Az első fordulóban semmi gond nem volt, de a másodikban megszenvedett a köhögésével, meccs közben ki kellett menni olyan hányingere volt. Ennek ellenére magabiztosan jutott tovább a korábban Top 100-as Broadyt majd a korábbi junior világranglista vezető Gavrilovát. 

„Az egész verseny egy nagyon jól szervezett torna volt, és az elődöntőben is csak egy picin múlt, hogy nem tudott nyerni. A világranglistán olyan kis különbségek vannak, hogy ilyen tornákon sokszor csak apróságok döntenek” – mondta a világranglistán jelenleg 155. helyen álló klasszis édesapja. 

Az elődöntőben Timi jól breakelt, majd elvesztette a szerváját, ettől kicsit kibillent addigi formájából. Profi hozzáállását jól jelzi, hogy a folytatásban ismét magabiztosan játszott és ennek köszönhetően a második szettben egyenlíteni tudott. 

„A döntő szettben adogatás vesztés nélkül jutottak el a tiebreakig, ahol egy könnyebb röptét hibázott az lején, majd Pliskova utolsó szervájánál ászt ütött. Timi ezt megelőzően rövid időn belül három tiebreaket is nyert, a mostani sikere kétszer két centin múlott. Talán nem tűnik magyarázkodásnak, de úgy gondolom, ha Timi egészséges, meg tudta volna nyerni akár az egész tornát is, de így sem bánkódom” – összegzett Babos apuka. 

Szerencsére Timit sem kellett nagyon vigasztalni a meccs után, hiszen ő is úgy érezt6e mindent megtett, tisztességesen helytállt, ilyen játékkal el lehet veszíteni egy elődöntőt. Az pedig külön dicséret számukra, hogy a legyőzött ellenfelek edzői mind nagyon jó véleménnyel voltak a magyar klasszisról.   

„Nehéz, fárasztó szezonon vagyunk túl. Úgy látom, Timit már csak a szíve viszi előre, ezért komoly edzéseket se tartunk, hiszen tudom, nagyon fáradt. Ezen a héten Helsinkiben versenyez, majd még egy csehországi verseny vár rá. Utána jön a karácsony és az év végén már indulunk is Ausztráliába” – mondta Csaba az év végi és jövő év eleji programról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr993407745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása