MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea Mestrében is letette névjegyét

2011.09.24. 06:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt három hétben előbb Montenegróban, majd Olaszországban vett részt nemzetközi tornán. A magyar teniszező Podgoricában a negyeddöntőig jutott, míg Mestrében egyesben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást, párosban döntőt játszhatott. 

„Mindkét tornát amolyan felkészülései versenynek szántuk, de sajnos alaposan keresztülhúzta a számításainkat, hogy Timi bokája még a US Open előtt megsérült. Bíztunk abban, hogy hamar játékba lendül, de amilyen pechesek voltunk, Montenegróban az első két fordulóban mindkét versenyző feladta ellene a küzdelmet” – kezdte összegzését Babos Csaba, Timi édesapja és edzője. 

Bármilyen hihetetlen, de a horvát Ana Vrljic és a lengyel Katarzyna Kawa is sérülés miatt visszalépett, így Timi úgy került a negyeddöntőbe, hogy egy meccset se tudott végigjátszani. Ott aztán a nyolcadik helyen kiemelt argentin Paula Ormaechea 6:4, 2:6, 7:5 arányban jobbnak bizonyult a magyar játékosnál. 

Következett az olaszországi 50 000 dollár összdíjazású torna, ahol az első fordulóban az ukrán Irina Burjacsok ellen remek játékkal aratott 6:2, 6:1 arányú győzelmet. Szintén remekül sikerült a rajtja párosban is, ott a lengyel Magda Linette oldalán a hazai publikum által támogatott Giulia Gatto-Monticone, Federica Quercia kettőst verték 6:4, 6:3 arányban. 

Az egyes folytatásában azonban meglepetésre kikapott a spanyol Garbine Muguruza Blancótól. Pedig a magyar klasszis már 6:2, 4:1-re is vezetett, de ekkor valami miatt „leblokkolt” és végül a szettet és magát a meccset is elveszítette. 

„Rossz taktikával játszott Timi. Defenzív volt nyerő helyzetekben, nem volt elég agresszív, arra várt, hogy az ellenfele hibázzon. Ahhoz képest, hogy az első fordulóban simán verte az ukrán lányt, most nem volt olyan meggyőző, semmit nem láttunk abból a magabiztosságból” – értékelte lánya teljesítményét Babos apuka. 

Csaba úgy véli, lelki okai is lehetnek a vereségnek és annak, hogy Timi mindössze kétlabdányira volt a továbbjutástól, mégis búcsúzni kényszerült. Véleménye szerint Timi megijedt a nagy lehetőségtől, miként azt tette korábban a budapesti tornán is. Ennek ellenére roppant szoros gémeket vívott ellenfelével, minden labdamenetért alaposan meg kellett küzdeni mindkét félnek. 

Szerencsére hamar túllépett a fiaskón és párosban egészen a döntőig menetelt lengyel párjával. Ott azonban – hiába hozta Timi a tavalyi remek formáját, amikor a négy Grand Slam tornán döntőt játszott az ifik között - fejet kellett hajtaniuk az ukrán-orosz összeállítású Ivakhenko, Melnikova kettős előtt.  

Timi a héten itthon gyakorolt, de csütörtökön már útra kel a tengerentúlra, ahol az Egyesült Államokban és Kanadában több pénzdíjas tornán is részt vesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr623247689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása