MOL csapat Tenisz Blog

Rengeteg utazás a sikeres szereplés ára

2011.09.10. 12:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea jelenleg Montenegróban - Podgoricában szerepel egy 25 000 dollár összdíjazású versenyen. A magyar teniszező az első fordulón hamar túljutott, mivel ellenfele a horvát Ana Vrljic az első szettben - Babos 3-0-s vezetésénél - sérülése miatt feladta a találkozót. 

Timire a második körben pedig a lengyel Kawa Katarzina vár rá (lapzártánk után kiderült, Timi második ellenfele is feladta a mérkőzést). A magyar klasszis a torna után Olaszországban szerepel, majd itthon készül egy hétig, hogy utána az Egyesült Államokban és Kanadában vegyen részt több versenyen is. 

Sokan valószínűleg irigykednek rá, de nincs okuk, hiszen a jelenleg is zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open) a világ legnagyobb sztárjai is arról panaszkodtak, hogy olyan feszes a versenynaptár, hogy szinte alig marad idejük pihenni. 

Ezt jól bizonyítja, hogy a US Openen az első hat napban 18(!) mérkőzés szakadt félbe sérülés vagy rosszullét miatt. Alig egy hét alatt, közel húsz játékos volt kénytelen feladni a további küzdelmet. 

És ez alól m ég a legnagyobbak sem kivételek, hiszen a korábbi világelső Rafael Nadalnak olyan izomgörcsei lettek az egyik sajtótájékoztatón, hogy egyszerűen lecsúszott a székről az asztal alá. 

Szóval Timit sem kell irigyelni – maximum az eredményei miatt – hiszen az utazgatás elég jelentős fáradtsággal jár, elég csak az időeltolódásokra gondolni. Egyébként is vele is előfordult már, hogy az egyik tornáról mindössze annyi ideig tért haza Magyarországra, amíg az egyik repülőről átszállt a másikra. 

Timivel idén előfordult, hogy a La Corunában rendezett 25 000 dollár összdíjazású salakpályás versenyen egy nap alatt három meccset kellett játszania. (Az időjárás miatt elhalasztott egyest, majd a következő kört is, és a páros első fordulóját is egy nap alatt.) 

A tavaszi és nyári eredményein - tornagyőzelem Kazahsztánban, Stuttgartban, egyes elődöntő és páros döntő Vigoban és ugyanígy a döntőig és a legjobb négyig menetelt Svédországban – nem látszott a fáradtság.                                     

Ugyanakkor ezeknek a tornáknak – és az azokon mutatott remek teljesítményének és győzelmeinek – köszönheti Timi, hogy jelenleg a 190. a női teniszezők világranglistáján. Mint korábban fogalmazott, az idei évet mindenképp a legjobb 200 között szeretné zárni, míg jövőre egyértelműen a legjobb 150-be kerülés a célja.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr753213879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása