MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi: Három meccs egy nap alatt és tornagyőzelem

2011.07.25. 18:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea folytatja idei remeklését. Az elmúlt pár hétben több tornán is diadalmaskodott (Kazahsztán, Stuttgart), ha pedig nem nyert tornát, ott is többnyire egy vagy két meccs hiányzott csak, az elődöntő jelentette számára a végállomást.

A hétvégén a spanyolországi La Corunában rendezett 25 000 dollár összdíjazású salakpályás versenyen aratott emlékezetes sikert. Már maga a torna eleje se volt mindennapos, hiszen az egyes verseny első fordulóját a rossz idő miatt elhalasztották.

Így Timinek az időjárás viszontagságai miatt a következő napon három(!) meccset kellett játszania. Előbb az első fordulóból elhalasztott találkozóján 6:0, 6:4-re verte a hazai pályán szereplő Fuentes Perezt, majd nem sokkal később egy újabb spanyol, Torre Sanchez hódolt be 6:1, 6:4-rer a magyar klasszisnak.

Sokáig azonban nem volt lehetőség ünnepelni, hiszen még párosban is pályára kellett lépnie. A francia Larierre-el az oldalán 7:5, 6:7, 10:8-ra verték az útjukba kerülő japán amerikai párost.

A nemzetközi teniszéletben az elmúlt években kevés ehhez hasonló teljesítményt láthattak a nézők. Ez még akkor is igaz, ha az időjárás miatt máskor is előfordulhatnak ilyen esetek, hiszen az elmaradt meccseket mihamarabb pótolni kell. A verseny ugyanis nem húzódhat el, hiszen a következő héten a legtöbb versenyzőnek már új versenye kezdődik.

A második helyen kiemelt magyar teniszező azonban annyira belejött, hogy egyesben az elődöntőig, párosban pedig a tornagyőzelemig menetelt. A fáradtság talán az egyes elődöntőjében jött ki rajta.

A francia Pavlovics elleni 6:4, 6:2-es győzelem után ugyanis a hatodik helyen kiemelt amerikai Brodsky ellen hiába nyerte meg az első szettet 7:5-re, a másodikban 7:6-ra alulmaradt, majd a döntő játszmában már abszolút az amerikai dominált és végül 6:1-re nyerte a szettet.

A világranglistán már a legjobb 200 között található magyar klasszis azonban ismét bizonyította miért tartják az egyik legprofibb gondolkodású magyar sportolónak. A páros döntőjében ugyanis magabiztos játékkal 7:5, 6:3 arányban bizonyultak jobbnak az első helyen kiemelt Costas-Moreira, Ferrer-Suárez spanyol kettősnél. Timi ezzel harmadik páros tornagyőzelmét aratta idén.

A tavalyi év eredményeit figyelembe véve - három Grand Slam győzelem a juniorok között párosban – már meg sem lepődünk, hogy a párosban ezúttal sem akadt jobb. Az élet azonban nem áll meg, Timi ezen a héten már Vigóban szerepel. Ott azonban csak egyesben indul, mert a vállában van egy kis húzódás és édesapjával közösen úgy döntöttek, nem szeretnék túlterhelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr423097106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása