MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi Spanyolországban két tornán is rajthoz áll

2011.07.20. 15:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az elmúlt hetek remekléseinek köszönhetően életében először bejutott a legjobb 200 közé. Mindezt úgy, hogy legutóbbi helyéhez képest több mint 50 helyet javított.

Kazahsztánban tornát nyert, Svédországban, párosban döntőt játszott, egyesben pedig az elődöntőig jutott. Budapesten csak a későbbi győztes tudta megállítani, de Stuttgartban ismét tornagyőztes lett.

Teljesítményéről mindent elmond, hogy a három hét alatt megrendezett három tornát, 14 meccs/13 győzelemmel zárta, és idén már három Top 100-as versenyzőt is legyőzött. Timi így jelenleg a 177. a WTA ranglistáján, és jelenleg csak három magyar teniszező (Arn Gréta, Szávay Ágnes, Czink Melinda) szerepel előtte.

Azonban a sikerek és az előkelő helyezés ellenére nem pihenéssel tölti a nyarat. Jelenleg Spanyolországban szerepel, ahol egymás után két kemény pályás tornán is részt vesz.

A La Corunai versenyen párosban már túl is van az első fordulón. Itt a francia Larriere oldalán magabiztosan verte a Carreras/Rapisarda-Calvo, angol/spanyol kettőst és jutott a legjobb nyolc közé. Az első szettben 6:4-re, a másodikban 7:6-ra nyert a tavaly párosban három junior Grand Slam tornát nyerő magyar klasszis és párja.

A folytatásban már nehezebb ellenfél vár rájuk, hiszen a japán Eguchi/Ishizu kettős ellen kellene kiharcolni az elődöntőbe kerülést. Egyesben a legjobb 32 között a szép nevű spanyol Silvia Fuentes-Perez lesz az ellenfele, ha pedig sikerülne elbúcsúztatni őt, akkor a Rocio De La Torre Sanchez (spanyol)-Ons Jabeur (tunéziai) meccs győztese következhet.

Amennyiben véget ér a La Coruna-i torna – remélhetőleg minél később, hiszen akkor sokáig jutott Timi – Vigóba teszik át a székhelyüket édesapjával, és ott egy újabb torna vár rájuk, ahol a mostanihoz képest egyesben és párosban is rajthoz áll. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr813083487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása