MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Nem kell hátranézni

2011.07.09. 11:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea mozgalmas féléven van túl. Bár az év elején betervezett tornák közül több is elmaradt az időjárás valamint a japán természeti katasztrófa miatt, Timinek így sem telt unalmasan az év első hat hónapja. Az összegzésre édesapját és edzőjét Babos Csabát kértük meg.

„Ami tény az első félévben Timi kevés versenyen vett részt. Lehet az okokat keresni, de felesleges. A Fed Kupa szereplés miatt januárban nem utaztunk el Ausztráliába és a távol-keletre versenyezni. A Fed edzéseken már tudni lehetett, hogy sem Szávay Ági, sem Czink Melinda nincs még olyan állapotban, hogy sorozatmeccseken játsszon. Azt pedig nem akartuk, hogy Timi esetleg az utolsó pillanatban érkezik vissza és ez akadályozza a játékát” – mondta Csaba az év első hónapjairól.

Timiék tisztában vannak vele, az olimpiai részvétel csak úgy lehetséges, ha valaki egy ciklusban legalább kétszer a nemzeti csapat rendelkezésére áll. De a család beállítottsága egyébként is olyan, a hazát képviselni egy csapatban dicsőség az egyén számára.

„Lehetett volna európai fedett pályás versenyekre utazni, de nem volt biztos ezeken a főtáblás részvétel és a viszonylag rossz edzéslehetőségek miatt, ezen versenyekkel nem törtük meg a felkészülést. Ennek köszönhetően egy hosszú alapozásra adódott lehetőség”.

Az izraeli Fed Kupa után egy mexikói túra következett, itt azonban Timi három torna helyett csak kettőn tudott részt venni. Egy versenyt ugyanis leminősítettek, és nem volt értelme ezen elindulni. A folytatásban Angliába utazott, itt azonban összeszedett egy vírusos betegséget ami három hétre kivette az edzésből és a versenyzésből.

Ezt az időszakot az iskolai vizsgákra való felkészülés és a vizsgák követték. Timi hozzáállását jól jellemzi, hogy bő három hét alatt letette a gimnáziumi 4. év záróvizsgáit. Majd egyhetes felkészülés után utaztak Amerikába, ahol a tervek szerint három, 50.000 dolláros versenyen indultak volna.

„Az eredeti terv nem ez volt. Japánba szerettünk volna menni három 50 ezres és két 25 ezres tornára. Ezek a versenyek gyorsabb borításon voltak, de a földrengés és az azt követő természeti katasztrófák miatt ezt nem vállaltuk” – mondta Babos apuka.

Elismeri, hogy Timi Amerikában nem játszott igazan jól, aminek oka lehetett, hogy a közvetlen felkészülés rövid volt es idegileg sem pihente még ki magát az intenzív tanulás után. Bár minden versenyen nyert meccset, de az igazi áttörés elmaradt.

Hazaérkezve folytatták a felkészülést, immáron szabadban. Terveztünk egy olasz versenyt, amire kapott szabadkártyát a verseny igazgatótól Timi, de a versenybíró rosszul értelmezte a szabályokat és nem engedte indulni. Ezzel újabb verseny maradt ki a tervezett programból. Számukra csekély vigaszt jelentett, hogy az eset után mind az ITF, mind az említett versenybíró elnézést kért a hiba miatt.

Így a nyár elején jött a kazah verseny és az idei első tornagyőzelem, majd a svédországi verseny, benne egy döntő (páros) és egy elődöntő (egyes). „Ezeken a versenyeken már nagyon jól játszott Timi újra azt az agresszív játékot hozta, amivel a korábbi eredményeit elérte. Ennek köszönhetően Timi győzni tudott Stuttgartban, majd szabadkártyával elindulhatott a budapesti WTA-tonrán is. Budapesten Timi ott folytatta, ahol Németországban abbahagyta, megszerezte pályafutása első WTA-főtáblás győzelmét, és csupán két labdára volt a hatalmas bravúrtól, hogy búcsúztassa a világranglista 25. kiemeltjét Roberta Vincit. A továbbiakban két spanyol keménypályás 25.000 dolláros verseny van a tervben, és esetleg vissza Kazahsztánba egy nagy 100.000 dolláros versenyre, szinten kemény pályán”.

„Azt gondolom, nem kell hátranézni, miért nem voltak számottevőbb sikerek az év első hónapjaiban. Nézzünk előre és tegyünk meg mindent, hogy az előtte álló feladatokat képes legyen megoldani. Ennek szellemében edzünk minden nap es járjuk utunkat a világ teniszversenyein. Sok erő, kitartás szükséges ehhez és nem árt egy jó adag szerencse sem”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr83052434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása