MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi legközelebb a német csapatbajnokságon indul

2011.05.23. 19:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 

Babos Tímea háromhetes amerikai felkészülése után – melynek keretében három tornán is részt vett –, ezen a héten itthon készül a nagy nyári erőpróbákra. Egyelőre még nem tudni pontosan mely tornákon indul a közeljövőben, de valószínűleg legközelebb Európában versenyez.

„Az elkövetkezendő 1-2 hét során itthon, salakon edz Timi, bár úgy tűnik a Roland Garros felnőtt versenyére ezúttal nem fér fel. Június elején a német csapatbajnokság legfelsőbb ligájában játszik, azt azonban még nem tudni, milyen erős ellenfelekkel. Ennek ellenére akár éremesélyes együttesük is lehet” – adott rövid előrejelzést Timi édesapja.

Az ellenfelek azért kérdésesek, mert a bajnokságot a Garros második hetében rendezik, és nem tudni, hogy az addig kiesettek közül ki vállalja a szereplést. Timi további kora nyári versenyprogramját az határozza meg, hogy a most leadott nevezésekből – amelyek június elejére szólnak – melyeket fogadják el.

 „Jelenleg képben van egy nottinghami füves pályás verseny, egy 100 000 dolláros franciaországi viadal és egy 50 000 dolláros csehországi torna is. A nevezésünket ugyan leadtuk egy koppenhágai és egy birminghami tornára is, de sajnos oda elég kevés az esély, hogy feljutunk” – mondta Babos Csaba. Mindenesetre Timi nevezett a wimbledoni torna junior versenyére is.

Babos apuka az idei évet eddig felemásan értékeli. Az amerikai túrát hasznosnak tartja, noha az utolsó pillanatokban tudtak csak tornákat lekötni. Eredetileg ugyanis Japánban indultak volna több versenyen is, de a természeti katasztrófák miatt nem merték ezt az utazást bevállalni.

„Felelős szülőként nem kockáztathattam meg az indulást. 500 pont nem ér meg annyit, hogy esetleg később valami baja legyen Timinek” – utalt Csaba arra, hogy a versenyhelyszínek közel lettek volna a felrobbant atomerőműhez.

Ugyanakkor az amerikai túra jó volt, hiszen nagyon jó körülmények között készülhettek, versenyezhettek. Azonban a nagy sikerek elmaradtak.

„Szakmailag Timi nem játszott a tudásának a felső szintjén. Ennek több oka lehet. Kevés versenyre tudott elmenni, kevés meccset tudott játszani idén. Sérülés, betegség hátráltatta, a betervezett mexikói verseny elmaradt, plusz az elmúlt hetek is stresszesek voltak a tanulás miatt. Igazából egy tiszta hét maradt a felkészülésre” – utalt Csaba arra, hogy Timinek három hét alatt kellett felkészülnie az érettségire, amit aztán kiváló vizsgákkal zárt le.

Az édesapa szerint lánya élettani mutatója jó volt, mentálisan nem volt a topon, nem volt olyan friss nem volt meg a meccsrutin, a kellő önbizalom. Mire felvette volna a torna ritmusát – amelyet tudása alapján meg is nyerhetett volna – már ki is esett.

„Több sansza is volt Timinek, de igazából nem játszott jól. Míg ellenfelei mind topon voltak, ő csak közepes teljesítményt nyújtott, nem tudott a holtponton átlendülni” – vonta le a végső szakmai következtetést Timi édesapja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr512926946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása