MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi jövő hétre a legjobb 250 közé kerülhet

2011.05.06. 20:11 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea jelenleg az Egyesült Államokban szerepel, ahol több tornán is részt vesz. Az első torna legelső meccsén Jessica Pegula ellen rosszul kezdődött a meccs, mert Timi alig fél óra alatt 6-1-re elvesztette a szettet. Ez azonban nem törte meg, és a folytatásban két 7-5-ös játszmával a maga javára fordította a találkozót.

Timit az sem zökkentette ki, hogy miután egyenlített, a harmadik játszmában a verseny igazgatója beszüntette a meccset, mert egy tornádó 15 kilométerre megközelítette a verseny helyszínét. (Az időjárás egyébként is sokszor űzött tréfát a versenyzőkkel, hiszen amíg az egyik pillanatban süt a nap, a következő másodpercben hatalmas villám csap ki az egyik felhőből.)

A meccs aztán folytatódhatott és a kényszerszünet után, Timi energikusan és koncentráltan játszva a maga javára döntötte el a találkozót. A második fordulóban aztán az első helyen kiemelt Edina Gallovits-Hall következett, aki a végállomást jelentette a magyar teniszezőnek az 50 ezer dollár összdíjazású virginiai tornán.

A világranglistán 149 hellyel előrébb lévő romániai magyar lány 6:2, 6:2 arányban győzte le Timit. A magyar teniszezőnek így is 10 világranglista pontot ért, hogy a második körbe jutott.

Babos Csaba Timi honlapján elismerte elsősorban az adogatásokon – amik máskor értékes pontokat szoktak hozni - ment el a meccs. Az első adogatások rossz százalékban jöttek be, a másodikakat meg jól letámadta Gallovits. A meccs során csupán kétszer sikerült hozni Timinek a saját adogatógémét.

Babos apuka elismerte, lánya játékából - az első szervák hiánya mellett - a magabiztosság is hiányzott. Ennek legfőbb oka, hogy Timi kevés tétmeccset játszott idén, amiben szerepet játszottak kisebb betegségek, sérülések, elmaradó versenyek és iskolai elfoglaltságok.

Búslakodni azonban nem volt idő, hiszen máris következett az újabb verseny, az 50 ezer dollár összdíjazású Indian Harbour Beach-i torna, ahol Timi az első fordulóban az amerikai Julie Dittyt verte 6-2, 6-4-re. Timi remek formáját mutatja, hogy dittyn sem a hazai közönség, sem a jóval nagyobb tapasztalat (32 éves) nem tudott segíteni.

A győzelem után újabb örömhír várt a magyar teniszezőre, hiszen a hét elején elkönyvelhette eddigi pályafutása legjobb világranglista-helyezését, jelenleg 258. a WTA rangsorában. Ha Timi tartja a Ditty elleni formáját, úgy nem elképzelhetetlen, hogy mire hazaér, már a legjobb 250 között szereplő versenyzőt köszönthetünk a repülőtéren.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr542883248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása