MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea a vizsgái mellett is keményen edz

2011.04.12. 22:54 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea számára ezen a héten meglepetésre nem a tenisz jelenti a fő elfoglaltságot, hanem a tanulás. Timi ugyanis a sorozatos edzőtáborok és versenyek miatt most teszi le az évzáró vizsgáit. Ez azt jelenti, három hét alatt kell lefelelnie egyéves anyagból.

Timi azonban az iskolai vizsgák mellé, még bevállalta az autóvezetést is, így a héten a tanulás mellé bejön neki az elsősegély, a kresz és a városi vezetés is. Utána azonban megint a teniszé lesz a főszerep.

Szombaton Budapestre utaznak, majd vasárnap Londonon át Washington a cél. „Az amerikai fővárosban egy akadémián edzünk egy hetet, a szállásunk pedig megoldott, mert a másik lányomnál, Zsuzsinál tudunk lakni, hiszen ott él és dolgozik” – mondta a közeli tervekről Babos Csaba Timi édesapja és edzője.

Innen Charlottesville-be utaznak egy 50.000 dollár összdíjazású versenyre. A nevezésen már túl vannak, de Timi így is éppen hogy felfért a selejtezőbe. Hiába az elmúlt hónapok remek szereplése, a japán események – a földrengések miatt elmaradt tornák - miatt jóval erősebbek ezek a versenyek az elmúlt évekhez képest.

Amíg 2010-ben a 350. világranglista helyezéssel a főtáblára lehetett kerülni, addig most 270.-ként is csak a selejtező végére. A torna után Indian Harbourban, majd Raleigh-ben lesz hasonló díjazású verseny. Ez azt jelenti, hogy Timi egy hetet edz zöld salakon – mert ilyenen lesznek az említett versenyek – és a három torna után május 16-án érkezik haza.

Egyelőre még nem tudják ki lesz Timi páros partnere a tornákon, de nem kapkodnak, biztosak benne, hogy sikerül megfelelő társat találni, akivel folytathatja immáron öt tornán át tartó veretlenségi szériáját.

Persze a tanulás mellett keményen edz is Timi, az elmúlt két hétben szabadtéren, salakon készült. Ez azonban nem csak könnyed játszadozást jelent, hiszen napi két órás teniszedzés mellett egy másfél órás konditermi foglalkozás is szerepel a programban. A hét második felétől pedig még sűrűbb lesz a programja, hiszen már napi két teniszedzés lesz naponta és a kondit se hagyják el.

„Nem könnyű most Timinek, hiszen a kemény edzések mellett napi 8-10 órát tanul, majd jönnek a vizsgák. De azért ezt is túléli valahogy, jövő héttől pedig már csak a sporté a főszerep” – mondta Csaba lánya elszántságáról és terhelhetőségéről.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr662821716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása