MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea sorrendben ötödik tornagyőzelmét aratta

2011.03.29. 18:56 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea a hétvégén az angliai Bath-ban sorrendben az ötödik 25.000 dolláros páros tornagyőzelmét aratta. A magyar versenyző a hatalmas tapasztalattal rendelkező luxemburgi Anne Kremer oldalán szett veszteség nélkül nyerte meg a versenyt, a döntőben a Domachowska-Piter lengyel duót verték 7-6 6-2-re.

Ez összesen 20 mérkőzés megnyerését jelenti egyhuzamban, amihez még két Federation Kupa páros győzelem is kapcsolódik. Mindezt úgy, hogy még nincs 18 éves, és a versenyeken többnyire különböző partnerekkel, más-más kontinensen, borításon, éghajlaton, magasságon, szabadban és fedett pályán nyerte mérkőzéseit.

A sikeres teniszező édesapja szerint Timi nagyon jól játssza a párost, és ezt nem csak az eredményei – többek között a tavalyi három junior Grand Slam győzelem - bizonyítják.

Babos Csaba lánya honlapján elmondta, már nagyon fiatal korától tudatosan képezték ebbe az irányba. Véleménye szerint az adogatása nemzetközileg is megüti az élmezőny szintjét. Röpte technikája, reflexei is átlag felettiek. A hálónál nagyon jól anticipál, olvassa az ellenfelek gondolatait.

Timi imád párost játszani és nagyon jó a kapcsolata az aktuális társaihoz. Jól kommunikál társával és bátran felvállalja a vezető szerepet. Talán ennek is köszönheti bathi társa, az örökifjú Kremer, hogy most aratta első páros tornagyőzelmét.

Pedig Timi nem jó előjelekkel utazott a versenyre, hiszen Mexikóból kisebb megfázással jött haza. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az egyik páros meccse az éjszakába nyúlt, és a magaslaton akkor már lehűl a levegő, csak 5-7 fok.

Ennek ellenére már kedden – edzőivel és édesapjával egyeztetve - párost játszott. Egyesben hamar búcsúzott, de a Domachowska elleni meccsen - hiába volt végig partiban ellenfelével - teljesen bedugult orra és erős köhögési ingerei miatt nem csak ellenfelével kellett megküzdenie.

Nagyon hamar felment a pulzusa az állandó oxigén hiány, és a rövid labdamenetek közti időben az állandó köhögés miatt képtelen volt azt lenyugtatni. Ennek ellenére végig játszotta a mérkőzést, melyen végül 7-6, 6-3 arányban kikapott.

A mérkőzés után nagyon rosszul érezte magát, teljesen kimerült, erős hányingere volt és gyötörte a hányás. Teljesen étvágytalan volt, pedig szükség lett volna az elvesztett kalóriák pótlására.

Ennek ellenére a párosban a tőle megszokott módon remekelt, és hiába szerepelt először Kremer oldalán, sorra aratták győzelmeiket. A döntőben aztán sikerült a visszavágás, hiszen a végső győzelmet a Domachowskával felálló kettős ellen aratták.

Timi teljesítményét jól mutatja, hogy párosban az idei három versenyen kétszer volt lehetősége a játékra, és ennek a két versenynek két tornagyőzelem lett a vége.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr132782801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása