MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi sokat tanult a FED-kupán is

2011.02.11. 20:08 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 A kiváló teniszező jól érezte magát az izraeli versenyen, ahol a teniszvilág elitje szerepelt. Legközelebb Mexikóban indul versenyen, nem titkoltan a tapasztalat szerzés és pontgyűjtögetés a célja.

Babos Tímea ugyan meccset is nyert a magyar FED-kupa csapatban, az együttes így is csak a harmadik helyen végzett. A 17 éves teniszező reálisnak tartja az eredményt, úgy véli nagy bravúr kellett volna a továbbjutáshoz, ami most nem sikerült, de így sem lehet okuk a panaszra.

Életemben először játszottam a FED-kupa csapatban és nem volt könnyű dolgom. Itt tényleg a teniszvilág elitje játszott és nekem ez még újnak számított. Nem egyszerű átállni a junior versenyekről a felnőtt mezőnybe, de ez a Fed-kupa rengeteg tapasztalatot és segítséget adott számomra. Látom, hogy mit kell tennem, hogyan kell dolgoznom azért, hogy én is ott lehessek a legjobbak között, és ez jelenleg mindennel fontosabb az életemben” - mondta Timi.

A csapat hangulata jó volt, annak ellenére, hogy Szávay Ágnes és Czink Melinda is lemondta a szereplést az utolsó pillanatban. Timi külön örült, közelebbről megismerte Keller Lászlót és a többi lányt is. Edzőjével Temesvári Andreával ez volt az első közös útjuk, nagyon boldog volt, hogy elkísérte és segíteni tudott neki a pályán és azon kívül is.

„Legközelebb Mexikóban indulok versenyen február 22-én. Öt hetet fogok eltölteni edzőmmel Barátosi Leventével, három verseny szerepel a programban, kezdve egy 220 000 dolláros WTA tour tornával, majd ezután következik egy 225 000 dolláros ITF verseny” - mondta a tavaly a juniorok között három Grand Slam tornát nyerő teniszező.

Timi nem titkolja, a nagy versenyen a célja, hogy minél több tapasztalatot rutint szerezzen, míg a kisebb tornékon egyértelműen a pontok gyűjtögetése a fontos számára.

Timi kitért az Australian Openre is, amelyen sajnos még nem tudott elindulni. Számára nem volt meglepetés Kim Clijsters győzelme a nőknél, hiszen szerinte jelenleg ő a legjobb és neki személy szerint is kedvenc játékosa.

Djokovics győzelme azonban meglepett, azt gondoltam, hogy Nadalnak vagy Federernek nagyobb esélye van a végső győzelemre. Novak nem tartozik a kedvenceim köze, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy megérdemelte a trófeát”.

Timi elismerte, ha a torna előtt fogadott volna, Clijstersre és Federerre tette volna a voksát. Úgy gondolja, az év hátralévő részében Djokovics okozhat még meglepetést, mert a sikeres idénykezdet fontos minden játékos számára, hiszen erőt és önbizalmat ad az egész évre.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr392654697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása