MOL csapat Tenisz Blog

Nem érdekel, ki van a háló másik oldalán

2011.01.13. 14:12 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea tavaly pazar évet produkált, hiszen a négy nagy Grand Slam tornán döntőt játszott a juniorok között és ezek közül hármat meg is nyert. Idén már a felnőttek között szerepel, de egy tavaly tavaszi sérülése miatt, nem tudott annyi pontot szerezni, hogy az idei első Grand Slam versenyen az Australian Openen indulhasson.

Ennek ellenére most is hihetetlen intenzitással edz. „Reggel nyolckor kezdek a gyógytornásznál, tíztől délig teniszedzés, ebéd, pihenés, majd kettőtől ismét két óra teniszedzés, utána pszichológus, majd masszírozás. Este hétre érek haza, és szinte bedőlök az ágyba” - mondta. Emellett hetente kétszer van súlyzós edzése, kétszer pedig futófolyosón kínozza magát. 

Timi egyébként is szeret edzeni, nem tudnak tőle olyat kérni, amit ne csinálna meg, és szeret olyan dolgokat is kipróbálni, amit meccsen esetleg nem merne megcsinálni. Csak a monoton dolgokat nem szereti, de erre a teniszben szerencsére nem is nagyon van esély.

Az edzések azonban nem csak egyszerű ütögetésekből állnak, próbálják minél intenzívebben, minél magasabb pulzussal végezni. „Úgy érzem, az átlagnál többet edzem, és minőségben is az átlag feletti az edzésmunkám”.

Ebben szerepet játszik, hogy többen is segítenek benne, minél sikeresebb legyen. Édesapja – aki mellesleg az edzője is – mellett Temesvári Andrea és Barátosi Levente irányításával készül, de munkáját segíti pszichológus, gyógytornász, kondicionáló edző, és külön szakács főz számára.

Ez nem azt jelenti, hogy saját szakácsa van, de az MTK szakácsa készíti el számára a diétás ételeket. Ezek ugyan finomak és ízlenek Timinek, de mennyiségben, összetételben és ízvilágban más, mint az édesanyja főztje. Timi már korábban is elmondta, sok helyen evett már finom dolgokat, de egyik se ér fel édesanyja főztjével.

Azonban még titokban sem ehet annyit, amennyit szeretne, és csak 8-10 naponta „engedheti el” magát, de a desszertekre ilyenkor is nagyon ügyel, éppen csak megkóstolja őket.

Talán furcsa, hogy egy még mindig csak 17 esztendős teniszezőnek miért van szüksége pszichológusra, de saját bevallása szerint korábban gondjai voltak az önbizalmával és a koncentrációjával, ezeken próbálnak meg segíteni. 

A tavalyi értékes győzelmek azonban megadják a munka értelmét, a további edzésekre is jó hatással vannak, és az önbizalmának is jót tettek. Timi tisztában van az erősségeivel is, így tudja, hogy a felfogása, a kondíciója és a szervái a korához képest kiemelkedőek.

„Nem nagyon szoktam vele foglalkozni, ki áll a háló másik oldalán, nem érdekel, hogy esetleg kit vert meg az előző héten, igyekszem a saját játékomat játszani, mert a teniszben csak a pillanatnyi forma számít” – mondta Timi, aki elismerte, egy-egy elrontott labdamenet miatt még most is sokáig tud bosszankodni.

Legközelebb Izraelben a hónap végén a magyar FED Kupa csapat tagjaként lép pályára, majd egy öthetes amerikai edzőtáborozás következik, melynek keretében négy tornán is indul. A legutóbbi hasonló jellegű edzőtáborozását tavaly év végén kettős tornagyőzelemmel zárta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr362581144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása