MOL csapat Tenisz Blog

Sport nélkül nem tudnék élni

2010.12.20. 22:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea kislányként énekesnő, vagy táncos akart lenni, de végül a tenisz mellett döntött. Mostanra úgy érzi, sport nélkül el se tudná képzelni az életét, pedig a sikerekhez néha emberfeletti munka kell.

Babos Tímea idén pazar teljesítményt nyújtott, hiszen a juniorok között a négy nagy Grand Slam viadal döntőjébe jutott párosban és ezek közül hármat meg is nyert. Az év végi ausztráliai edzőtáborozást pedig egy kettős tornagyőzelemmel zárta, immár a felnőttek között. Az eredményeit szinte mindenki ismeri, de van, amit csak kevesen tudnak róla.

Kislány korában sok minden megfordult a fejében, hogy mi lesz, ha nagy lesz, de a tenisz mindig ott szerepelt a tervei közt. Emellett a legtöbb kislányhoz hasonlóan szeretett volna énekesnő vagy táncos lenni, végül aztán a tenisz iránti szeretet volt a legnagyobb.

„Ha valami miatt abba kellene hagynom a teniszt, akkor kosárlabdában, vagy kézilabdában tudnám magam elképzelni. A lényeg, hogy labdajáték legyen, mert azt találom a legizgalmasabbnak”.

Sport nélkül egyébként se tudná elképzelni az életét, és ha majd egyszer gyermeke lesz, őt is próbálja a tenisz felé irányítani. Úgy véli saját sportága izgalmas, változatos, élvezetes szeretni való sportág, melyben mindig történik valami, és még sokat is lehet utazni.

A tenisz náluk egyébként is családi hagyomány. Láthatta a nővére munkáját, az apukája erőfeszítéseit. Így nem csoda, hogy már kislány korában szerette volna őket követni, jó teniszezővé válni.

„Egyszer fordult elő, hogy abba akartam hagyni, mert egy balszerencsés bokasérülés miatt az egyik kedvenc versenyemen nem tudtam részt venni. De ez már évekkel ezelőtt történt, azóta megvannak a céljaim es tudom, hogyan tudom elérni azokat, így már nem jut eszembe, hogy abbahagyjam a teniszt” – mesélt egy korábbi „megingásáról”.

Nem tudja mennyire becsülik meg itthon, úgy gondolja ez mindenkinek a saját joga eldönteni, de bízik benne, hogy az eredményeit elismerik. Azzal azonban tisztában van, hogy sokan úgy gondolják, az eredmények maguktól jönnek, pedig a színfalak mögött rengeteg munkát kell elvégezni, sokat kell küzdeni és még többet szenvedni a jó eredményekért.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr342528980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása