MOL csapat Tenisz Blog

Napi 3 edzés a fárasztó utazás után

2010.11.01. 09:43 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea vasárnap hosszas utazás után érkezett meg Ausztráliába, hogy elkezdje felkészülését a következő szezonra. A hathetes felkészülés során az edzések mellett öt kisebb tornán is indul a magyar teniszezőnek.

„Nagyon hosszú volt az út. Először Bécsbe mentünk gépkocsival, majd onnan hatórás repülőút Dubaiba. Érkezés este 11-kor, majd fürdés és éjszakai városnézés következett” – mondta az utazás nehézségeiről Babos Csaba, a tavalyi év legsikeresebb magyar teniszezőjének édesapja.  Az Apuka és Timi szerint a Burj Kalifa torony a maga 870 méterével csodás építmény, de saját bevallásuk szerint a hétcsillagos hotelek látványa sem semmi. Sok idejük nem volt a nézelődésre, hiszen reggel – mindössze három óra alvás után - már mehettek a reptérre, és újabb 12 órás repülőút után értek Perthbe.

 A repülőn semmi rendkívüli nem történt, a két étkezés során a tipikus „repülős ételeket” szolgálták fel, Timiék a halas menüt választották. A magyar csapat beszélgetett, filmet nézett, jókat nevetett és aludt a hosszú utazás során, a szakma szóba sem került. 

 Kedden éjjel egykor érkeztek, majd egy kellemetlen közjáték következett, hiszen a vasútállomás – ahonnan a szállásukig mentek volna – reggel 5-ig zárva volt. A várakozás négy óráját egy benzinkútnál vásárolt kávéval és szendvicsekkel húzták ki. A vonat ugyan csak hétkor indult, és délután 3-ra ért Kalgoorlie-be, a szállás elfoglalása és egy gyors zuhany után, a 32 fokos melegben már kétórás edzést vezényeltek Timinek. Ez az elmúlt két hét kemény munkája után nem lehetett könnyű, hiszen az elmúlt időszakban többnyire napi 8 órát edzett Timi, hogy felkészüljön a felnőttek versenyeire. 

„Az igazi fáradtság csak szerdán jött ki rajtunk, már túl vagyunk 3 edzésen a nagy melegben. Emellett Elemeztük az otthon felvett edzéseket, értékeltük a terhelési adatokat, és felépítettük ez edzéstervet” – mondta Timi édesapja, Csaba.

 A szállásról már nincs túl jó véleménye, hiszen saját bevallása szerint egy kisvárosban vannak a semmi közepén. Azonban a városban egy kisebb rendezvény lehet, hiszen már hetekkel korábban nem tudtak szállást foglalni, így az első éjszakát egy tíz négyzetméteres szobában töltötték hárman. Mozogni ugyan nem tudtak a szobában a sok csomag miatt, de ennek ellenére nagyot aludtak. Még érzik, hogy szervezetüknek át kell állni az időeltolódás miatt, és a 30 fokhoz se könnyű hozzá szokni. Ha pedig véletlenül rossz idő van, akkor marad az internetezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr502413012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása