MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea az MTK-ba igazolt

2010.10.12. 18:32 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A junior tenisz-világranglistán jelenleg második Babos Tímea a legnagyobb magyarországi teniszszakosztállyal rendelkező MTK-hoz igazolt. Felkészülését édesapja és edzője Barátosi Levente mellett, Temesvári Andrea is segíti.

„Mindent nagyon köszönünk a Soproni Vasutasnak, hiszen Timi ott lett ismert és elismert versenyző. Ugyancsak köszönettel tartozunk az MTK-nak, hogy befogadott minket, és segít abban, hogy Timi tovább fejlődjön” – mondta Babos Csaba azon a sajtótájékoztatón, melyen bejelentették, hogy a junior tenisz-világranglistán jelenleg második helyen álló Babos Tímea a fővárosi klubban folytatja pályafutását.

Az édesapa elmondta, számos megkeresésük volt külföldről is, ők mégis ezt a döntést látták a legjobbnak a folytatást illetően. Az idén a juniorok között a Roland Garroson és Wimbledonban is diadalmaskodó teniszező eddig többnyire Angliában készült, de az ottani kapcsolatait sem rúgta fel végleg, a füves pályás tornák előtt valószínűleg ott fog felkészülni.

A még mindig csak 17 éves Babos felkészítésében édesapja mellett Barátosi Levente vállal majd jelentős szerepet, de nemzetközi kapcsolataival és játékosként szerzett tapasztalatával az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar teniszezője, Temesvári Andrea is a csapat tagja lesz. Rajtuk kívül még a TF egyik professzora és egy pszichológus is segíti a jövőre már csak a felnőttek között induló Babost.

„Örülök, hogy egy csapat tagja lehetek, remélem, tudok segíteni, hogy ne kelljen Timinek olyan gondokkal küzdenie, mint nekem kellett még versenyzőként. Próbálunk úgy dolgozni, hogy neki csak a tenisszel kelljen foglalkoznia” – mondta Temesvári.

Babos úgy érzi a juniorkorszaka véget ért, most már csak a felnőtt versenyekre koncentrál. Október végén hat hétre Ausztráliába és Új-Zélandra utazik, és ez idő alatt - tapasztalatszerzés céljából - öt ötvenezer dolláros versenyen indul.

„A US Open óta nem játszottam tétmeccset, és ezeken a tornákon szeretnék jó eredményeket elérni, hogy javítsak a ranglistás helyezésemen és indulhassak januárban az Australian Open selejtezőjében" – mondta Babos, aki jelenleg a 327. a rangsorban, így még legalább száz helyet kellene előrébb lépnie, hogy helyet kapjon az ausztrál nemzetközi bajnokság kvalifikációjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr422366127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása