MOL csapat Tenisz Blog

Babos Csaba: Tudom, hogy több van Timiben

2013.02.13. 13:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

baboskép.jpgBabos Tímea az elmúlt héten a magyar válogatottal a FED Kupában szerepelt Izraelben. A csoportküzdelmek során a portugálokat és a bosnyákokat magabiztosan győzték le, majd az esélyesebb angoloktól vereséget szenvedtek így a hazaiakkal holtversenyben az 5. helyen végzett az Euro-afrikai zóna I. csoportjában. Timi a héten már Katarban versenyzik, ahol a második körben Sara Errani lesz az ellenfele.

A világranglista 80. helyén álló magyar klasszis Izraelből azonnal Katarba utazott, ahol a Qatar Total Open 2013 elnevezésű, 2 369 000 dollár összdíjazású versenyen indul. A 19 éves magyar játékos a torna első körében a szabadkártyás Heidi El Tabakhot búcsúztatta, a második körben pedig a Roland Garros döntős olasz Sara Errani vár majd rá.

Timi bízik a sikeres szereplésben, hiszen az elmúlt időszakban nemj sok sikerélménye volt, ugyanakkor a FED Kupában meggyőzően játszott és remélhetőleg az ottani sikerek elegendő önbizalmat adtak neki a folytatáshoz.

„Az önbizalmával volt eddig a legtöbb gond. Már kiküszöböltük volna ezt a problémát, ha tudnánk a megoldást. Se az edzői, se a családja nem tesz rá külön terhet, de ezt magában kell lerendeznie. Én hiába mondom neki, hogy játsszál nyugodtan, ez sajnos ennél sokkal bonyolultabb” – mondta Timi édesapja és edzője Babos Csaba.

A remek szakember úgy véli, ha az év elején összejött volna 1-2 győzelem, Timi sokkal nyugodtabban játszana. Így azonban érezni lehetett rajta, hogy feszült, ideges. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy a tavaly év végén gyakorolt új dolgok se mindig úgy sikerültek, ahogy szerette volna.

„Talán úgy tudnám mondani, hogy Timi nem hatvanadik akar lenni, szeretne minél előrébb jutni a világranglistán. Türelmetlenebb a kelleténél, mindig azt gondolja, hogy ez az a verseny, amin nagyot dobhat és sikerül előrelépnie. Ez azonban többnyire görcsössé teszi” – mondta Csaba.

Az edző-édesapa tisztában van vele, hogy az elmúlt hetek eredményei miatt a világranglistán nem előre, hanem hátra fog menni. Csaba azonban ebben is látja a jót, hiszen így Timi a nagyobb tornákon olyanokat győzhet le, akik papíron előtte állnak, így a siker is „értékesebb” lesz.

„Mindehhez azonban változás, változtatás kell. Azt a mennyiségű munkát, ami szükséges volt, azt elvégezte. Elhiheti mindenki, apaként én sajnálom a legjobban, hogy nem eredményesebb, de szakemberként látom, hogy ennél sokkal több van benne” – összegzett Csaba. 

A 19 éves magyar játékos a katari torna második körében a hatodik helyen kiemelt olasz Sara Erranival találkozik, aki idén már játszott egy döntőt. Bár a mérkőzésnek Errani az esélyese, nem szabad elfelejtenünk, hogy Timi tavaly a monterrey-i viadalon a legjobb négy között le tudta győzni. A mérkőzést ma délután magyar idő szerint 13:30 órától játsszák.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr845078025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása