MOL csapat Tenisz Blog

Szövetségi kapitány lett Babos Timi edzőjéből

2012.01.07. 09:46 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea Kínában, egy 50.000 dolláros keménypályás versennyel kezdte meg idei szereplését. A tavalyi évben a világranglistán közel 140 helyezést javító magyar klasszis már túl is van az első fordulón, amelyen a hazaiak versenyzőjét Hant búcsúztatta. 

Timi december végén utazott el, és már haza sem jön Ázsiából, hanem egyenesen Ausztráliába repül, az Australian Open selejtezőjére. Timivel ezúttal édesapja – és egyben edzője – Babos Csaba tartott a hosszú útra. 

Barátosi Levente, Timi másik edzője ezúttal itthonról követi az eseményeket, de így is fontos dolgok történnek vele. December végén ugyanis a Timi Team-hez 2010-ben csatlakozott szakembert nevezték ki a magyar női tenisz Fed Kupa-csapat kapitányának. Barátosi - akinek megbízatása egy évre szól - Keller Lászlót váltja a poszton, aki korábban külföldi munkavállalása miatt távozott a válogatott éléről. 

"Nagyon örülök, hogy engem bíztak meg a női teniszválogatott irányításával. Remélem, a legjobb és legerősebb összeállítású csapattal utazhatunk a január végén kezdődő izraeli Fed Kupa-csoportmérkőzésekre" - mondta a szakember, aki játékosként magyar bajnokságot nyert egyesben, később pedig Szávay Ágnes és Czink Melinda mellett is dolgozott edzőként.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna csoportmérkőzéseit január 30. és február 6. között bonyolítják le az izraeli Eilatban, és erre az eseményre Barátosi már kijelölte a magyar csapatot. Ennek értelmében Jani Réka-Luca, Babos Tímea, Marosi Katalin és Bulgakova Vaszilissza kapott helyet a válogatottban. Ezúttal kimaradt Arn Gréta, akinek nem sikerült megegyeznie a szövetséggel a feltételekben. 

„Nagyon örülünk Levi kinevezésének. Valamilyen szinten visszajelzés ez az éves közös munkánkról. Jó edző és jó ember, minden érintettel megtalálja a közös hangot. Legyen az edző, vagy játékos” – mondta kollégájáról Babos Csaba. 

Timi édesapja bízik benne, hogy Barátosinak jó csapata lesz és nem lesz gond a mérkőzéseken. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy ki szerepel a csapatban, nem csak a kapitányon múlik. 

„A szövetségnek kell szerződést kötni a játékosokkal. Mi is sokáig tárgyaltunk, de végül sikerült megegyeznünk. Mindenesetre büszke vagyok rá, hogy a legközelebbi munkatársam lett a válogatott vezére. Most mar mindkét felnőtt válogatott élén olyan szakember van, aki edzőkent már foglalkozott a jelenlegi válogatottakkal” – mondta Csaba.
Barátosi játékosként a BSE-ben, a Vasasban és a Dózsában (majd UTE) is játszott, utóbbi színeiben 1996-ban magyar egyéni bajnoki címet ünnepelhetett, míg csapatban ötszörös bajnoknak mondhatja magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr743519704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása