MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi úgy érzi idén fejben fejlődött a legtöbbet

2011.11.12. 15:23 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea hazatért héthetes amerikai körútjáról, de itthon sem pihen, hiszen napi 7-8 órát edz és már a következő versenyekre készül. Pedig lenne mit kipihennie, hiszen a tengerentúlon szinte mindennap játszott egyes vagy páros meccset. 

Amíg az első tornákon nem sok sikerélményben volt része, a túra végére parádés formát mutatott. Ennek köszönhetően megnyerte élete első 50 000 dolláros tornáját – és annak páros versenyét is, míg az utolsó tornán párosban az elődöntő, míg egyesben a döntő jelentette a végállomást. 

„Pályafutásom során még soha nem fordult velem elő, hogy három egymást követő tornán az első fordulóban búcsúzzak. Még akkor sem, amikor az ifik között nálam jóval idősebbekkel kellett játszanom” – mondta a még mindig csak 18 esztendős klasszis. 

Az amerikai túra végén nyújtott pazar teljesítményének köszönhetően viszont élete eddigi legjobb felnőtt ranglistahelyezésének is örülhetett, hiszen jelenleg a 153. a WTA világranglistáján. Profizmusát és elszántságát jól bizonyítja, hogy augusztusban – amikor a legjobb 200 közé került - úgy fogalmazott, év végére szeretne a legjobb 150 közé kerülni. 

A jelenlegi helyzeten még javíthat, hiszen a hétvégén már Pozsonyban szerepel, majd Finnországban lép pályára, hogy az év utolsó tornáját Dubaiban tudja le. 

„Jelenleg sokkal összetettebb és kiegyensúlyozottabb a mezőny. Tavaly annyi ponttal, mint most nekem van, a 130. hely környékén lehetett állni. Amíg régebben elképzelhetetlen volt, hogy egy 350. hely körüli játékos megszorongasson egy top 100-ast, addig ma már egy top 20-ast is elkaphat, ha jó napja van” – mond az erőviszonyokról Timi. 

Szerencsére mostanra már ő is azon versenyzők közé tartozik, akik inkább visszafelé néznek a ranglistán. Mint elmondta, nagyon sokat fejlődött idén, de saját bevallása szerint fejben fejlődte a legtöbbet. „Soha nem voltam olyan jó formában, mint most. Ezért is voltam szomorú, amikor kisebb sérülést szereztem a US Openen” – mondta Timi. 

Úgy érzi idén sok jó meccse volt, de ha megnyeri a budapesti WTA tornán a világranglistán akkor 19. helyen álló Vinci elleni második fordulós meccsét, most még előrébb tartana. 

„Ha azt a meccset megnyerem, akkor most akár a 100. hely körül is lehetnék. Az nagyon nagy fordulópont lett volna. De szerencsére nem törtem le, mint most a három első fordulós vereség után sem” – mondta arra utalva, mennyit fejlődött fejben. Ugyanakkor azt is elismerte, a legutóbb megnyert 50 000 dolláros torna lelkileg nagyon jót tett neki és bízik a hasonló folytatásban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr493370800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása