MOL csapat Tenisz Blog

Búcsú egyesben, bosszú párosban

2011.10.16. 14:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea folytatja versenykörútját az Egyesült Államokban. A 18 esztendős magyar teniszező előbb Las Vegasban, majd Kansasban és az Alabamában található Troyban állt rajthoz. Amíg a kaszinók városában a nyolcaddöntőben, addig második és harmadik versenyén már az első fordulóban búcsúzott.

Timi a saját honlapján számolt be róla, hogy hiába hívják Amerikát a korlátlan lehetőségek hazájának, ott sem működik minden tökéletesen. 

Ugyan nem szereti, amikor sportolók az útról és az utazás nehézségeiről panaszkodnak, de legutóbbi utazásuk tényleg a rosszabbak közül való volt. A gépük Kansas Cityből több órát késett, ennek köszönhetően lekésték az atlantai csatlakozást. Így órákat kellett várniuk, egy Montgomerybe tartó gépre.

Mint kiderült Amerikán belül sem egyszerű az utazás. Montgomery ott egy „falusi reptérnek” számít, és onnan még egy órát kellett taxizni Troyba, így éjfél elmúlt mire ágyba kerültek – írja saját honlapján a népszerű teniszező.

Kansas City egyébkent egész jó hely volt, az előzetes várakozásához képest. Timi és családja felfedezték a helyi éttermeket is, és a népszerű teniszezőnek a Cheesecake Factory tetszett leginkább. Mindössze a pályával volt gond, hiszen a legforgalmasabb utak kereszteződésénél volt. Azonban minden gondot feledtetett, hogy Timi ismét találkozhatott nővérével, aki az Egyesült Államokban él.

Beszámolója szerint nagyon szuper volt hárman együtt lenni, csak azt sajnálta, hogy édesanyja nem lehetett velük. Timi nővére is remekül érezte magát, hiszen hosszú idő után találkozhatott édesapjával – aki egyben Timi edzője is – és családi kondit és teniszezést is beiktattak a programba. 

A kansasi pálya ugyan jóval másabb volt, mint a vegasi (sokkal szemcsésebb, ennél fogva lassabb), de Timi úgy véli ennek ellenére sem lett volna szabad kikapnia Puigtól. „Túl sokat hibáztam, túl korán. Persze a hibákat kielemeztük, és a folytatásban dolgozunk rajtuk” – írja. A gyors búcsú ellenére úgy érzi, nem kell kétségbe esni, hiszen nálánál többre taksált játékosok is búcsúztak az első vagy második körben.

Troyba még az időjárás is „ellenük fordult, hiszen az első két napon folyamatosan zuhogott az eső. Az 50 000 dolláros torna első fordulójában Timi a világranglistán nyolcvan hellyel mögötte álló 264. Asha Rolle ellen lépett pályára, és nagy meglepetésre 7:6, 4:6, 7:5-re kikapott ellenfelétől.

A folytatásban Rolle sem örülhetett sokat a váratlan sikerének, hiszen a második körben kikapott honfitársától Grace Mintől, míg párosban Timi a horvát Tomljanovics oldalán méltó bosszút állt és 6:3, 6:2 arányban legyőzte a Harkins-Rolle kettőst. A magyar teniszezőre és párjára a folytatásban – magyar idő szerint szombaton - a Gabujeva, Lizarazo (orosz, kolumbiai) páros vár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr613305953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása