MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi az utolsó pillanatban hagyta ott New Yorkot

2011.08.31. 18:02 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea élete első felnőtt Grand Slam versenyén a selejtező első körében búcsúzott. A magyar teniszezőt a korábban top 100-as versenyző Stéhanie Foretz Gacon búcsúztatta. Azonban a nemzetközi teniszoldalak is kiemelték, az utolsó labdamenetig nem lehetett tudni ki jut tovább, annyira kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. 

„Timit nagyon bántja, hogy az első fordulóban búcsúzott. Nem erre készült, többre vágyott ennél. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy egy felnőtt GS versenyen minden meccs ajándék és így is rengeteg tapasztalatot szerzett” – mondta lánya csalódottságáról Babos Csaba, Timi édesapja és egyben edzője is. 

Azt szerényen elhallgatta, hogy Timi kisebb bokasérüléssel vívta meg a hatalmas csatát, amiből nyugodtan levonhatjuk azt a következtetést, ha 100 százalékos állapotban lesz, a Top 100-as játékosok ellen is eséllyel veheti fel a versenyt.

Csaba elmondta, Timi számára így is hatalmas élmény volt a felnőttek között szerepelni. A versenyt megelőzően Washingtonban készült, egy hetet, ami nagyon jól sikerült, hiszen pazar körülmények között edzhetett, és az ott élő nővérével is találkozhatott.

„New York egyébként is Timi egyik kedvenc városa, a US Open szervezése pedig hibátlan. Az ő korosztályában egyébként nehéz a lányoknál edzőmeccseket összehozni, de itt szerencsére ez is sikerült, miközben a mellette lévő pályán éppen egy világsztár játszott” – mondta a hangulatról Csaba.

Így Timi például megnézhette a Nadal-Murray edzőmeccset, ami azért is érdekes, mert ha a két klasszis egyaránt bejut a legjobb négy közé, éppen egymással játsszák majd az elődöntőt. Timinek az időjárással és a természeti katasztrófákkal is szerencséje volt, hiszen csak egy kisebb földrengést kellett átvészelnie kintléte alatt.

„Az utolsó pillanatban menekítettük ki az Irén nevű hurrikán elől. Az ő repülőgépe volt az utolsók egyike, amelyet még engedtek felszállni. Bár a vihar nem volt olyan nagy, mint amit vártak, a pár évvel ezelőtti Katrine hurrikán miatt, most már minden eshetőségre felkészülnek az amerikaiak” – mondta Csaba.

Timi ezen a héten itthon készül az őszi tornákra. A jövő héten Montenegróban, Podgoricában játszik egy 25 000 dolláros tornán, majd az olaszországi Mestrében egy 50 000 dolláros viadal következik.

A tervek szerint ezután újabb egyhetes budapesti felkészülés – jobb esetben egy angliai torna -, majd egy túra következik Észak-Amerikában, melynek keretén belül öt vagy hat tornán is részt vesz az Egyesült Államokban és Kanadában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr943193224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása