MOL csapat Tenisz Blog

A jelenlegi női tenisz élmezőnye nagyon kiszámíthatatlan

2011.05.31. 19:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea jelenleg a német csapatbajnokságban szerepel, ahol egy olyan együttes tagja, amely édesapja szerint akár érmet is szerezhet. Az elmúlt évben három junior Grand Slam tornát is megnyerő játékos a csapatbajnokságot nagyon jó lehetőségnek tartja, hiszen sok játékossal tud együtt edzeni, és számos meccset tud játszani.

Ez még akkor is igaz, hogy a tét nem akkora, mint egy normál egyéni versenyen, de így is száz százalékot kell nyújtania. A németországi kaland után sem lesz sok ideje a pihenésre, hiszen indul Olaszországba, ahol egy 25.000 dolláros tornán szerepel.

„Azért is gondolom úgy, hogy az a német verseny jó felkészülés lehet a következő hetekre, ugyanis mostantól hétről hétre versenyekre fogok menni” – mondta a 18. születésnapját nemrég ünneplő klasszis.

A nyári program még nem állét össze, de Timi igyekszik minél több versenyen részt venni, szeretne folyamatosan jó teljesítményt nyújtani, és bízik benne, hogy ennek előbb-utóbb meglesz az eredménye. Ezt azonban inkább játékban szeretné elérni, nem foglalkozik a ranglistán elfoglalt helyezésekkel.

A jelenleg is zajló francia nyílt nemzetközi teniszversennyel kapcsolatban Timi elmondta, számára nem akkora meglepetés, hogy bő egy hét után búcsúzott a női egyes első három kiemeltje. „A tenisz már csak ilyen, rengeteg a jó játékos és mindenki nyerni akar”.

Úgy gondolja egyelőre lehetetlen megmondani ki fog nyerni, ő se merne senkire nagy tétben fogadni. A tavalyi győztes Schiavonénak azért idén is sok esélyt ad, véleménye szerint tavaly se véletlenül nyerte meg a tornát.

Így nem csoda, hogy Wimbledonra se tudott biztos tippet adni. „Talán ott kicsit könnyebb játszani, rövidebb labdamenetek vannak, így a jól szerválók előnyben lehetnek. De mint már említettem, a tenisz kiszámíthatatlan, így nem tudnék tippelni a győztesre”.

Sajnos az idei verseny kimarad, számára, de profi mentalitását jól jelzi, hogy nem szomorkodik emiatt, hiszen az angol nyílt bajnokságot minden évben megrendezik, és tervei szerint jövőre biztos ott lesz a rajtnál.

Timi egyébként se nagyon szomorkodik mostanában, hiszen amíg családja egy része – édesapja és nővére – az Egyesült Államokban köszöntötte fel születésnapján, itthon a barátai egy hatalmas kerti partival ünnepelték „nagykorúságát”.

„A bulim rendkívül jól sikerült! Sok barátom ott volt, amitől még boldogabb voltam, hiszen sajnos nem tudok velük elég időt tölteni. Rengeteg ajándékot kaptam, akadtak viccesek, komolyak, vagy éppen ehetőek is, így nem panaszkodhatok” – összegezte a soproni bulit.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr882946914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása