MOL csapat Tenisz Blog

Babos Tímea három tornán is részt vesz Mexikóban

2011.02.22. 19:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea kedden reggel elrepült Mexikóba és csak egy hónap múlva jön haza. A népszerű teniszező edzőjével Barátosi Leventével kel útra, és a Bécs-Frankfurt-Houston útvonalon érkeznek meg Monterreybe.

Ott a hétvégén egy nagyon rangos, 220 000 dollár összdíjazású verseny selejtezőjében áll rajthoz. Ezt a szervezőktől kapott szabadkártyával teheti, hiszen a jelenlegi állás szerint a kvalifikáció utolsója, 147. a WTA világranglistán.

„Komoly megmérettetés lesz ez a verseny. Nagyon fontos, hogy magasan rangsorolt versenyzők ellen játszhatom és mérhetem fel, hol tartok, miben kell fejlődnöm” – mondta Timi, aki nem titkoltan azért is indul a tornán, hogy a februári FED Kupához hasonlóan, újabb tapasztalatokkal gazdagodjon. 

Babos Csaba, Timi édesapja és edzője elmondta, különösebb elvárásaik nincsenek, hacsak az nem, hogy játssza ki magából mindazt, amit edzéseken magába szívott.

„Timi nagyon komoly munkát végzett el az elmúlt hetek, hónapok során, aminek meglesz az eredménye. Hogy ott Mexikóban, vagy csak a későbbi versenyeken, az előre nem tudható. Nagyon remélem, sőt hiszek benne, hogy már ezeken a tornákon is magasabb nívón játszik, mind tette azt Ausztráliában” – mondta Csaba.

Véleménye szerint ebből lehet tornagyőzelem is, de jelenleg még nem az eredmények a legfontosabbak, hanem, hogy folyamatosan fejlődjön a játéka, úgy a technikát, mind a taktikát tekintve.

Pontos program nincs, de nem is lehet, hiszen nem tudni meddig lesz versenyben, mennyit vesz ki az egyéni es páros játék Timiből a meccsek során. De remélik, időnként talán marad némi idő arra, hogy az adott hely nevezetességeit megnézzék. Azonban bíznak benne, erre csak kevés idő jut, mert akkor sokáig versenyben van.

Timi is tisztában van vele, nem vakációzni utaznak, de tudja jól, kell a környezetváltozás is néha. A 2011 évi versenyprogram nagy része már kialakult és ennek része ez a túra is. Tudják, hosszú ez az egy hónap távollét – a hazaérkezés március 29-én lesz -, és még a versenyek között is lehet változás, mégis belevágtak.

A hazaérkezés után sincs idő nagyon a pihenésre, hiszen újabb komoly erőpróba vár Timire. Le kell tennie a gimnázium negyedik évének záróvizsgáit. Nem kis feladat három hét alatt felkészülni rá, miközben az edzéseket sem hanyagolhatja el, hiszen április 20-án már újra a világranglista pontokért száll harcba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr912681498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása