MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi lett a tavalyi év felfedezettje

2011.01.25. 13:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A hagyományos Év Sportolója díj mellett a múlt héten egy másik Év sportolója szavazás eredmény hirdetésére is sor került. Ezúttal azonban nem csak a pályán mutatott teljesítmények alapján kellett voksolni, a szervezők nem a sporttal kapcsolatos kategóriákban is kérdezték a szurkolók véleményét.

Így kiderült, hogy a tavalyi év legsármosabb sportolója Kucsera Gábor, a legszebb sportolónője Jakabos Zsuzsanna az év csapata az MKB Veszprém, az év sportmenedzsere pedig Rácz Félix lett.

Emellett átadták az év extrém sportolója díjat is Erőss Zsoltnak, míg az év legnépszerűbb sportolójának Talmácsi Gábort, a legkaritatívabbnak pedig Erdei Zsoltot választották.

Az pedig talán nem is lehetett kérdéses, hogy ki kapja az Év felfedezettje címet. Babos Tímea sikere persze nem meglepetés, hiszen furcsa is lett volna, ha más nyer. Timi tavaly döntőt játszott a juniorok között a négy legrangosabb Grand Slam versenyen, és ezek közül hármat meg is nyert.

Már az év elején jól startolt, hiszen az Australian Open felvezető versenyén a traralgoni tornán egyesben nem talált legyőzőre, majd az év első Grand Slam tornáján az egyesbeli kiesése után párosban egészen a döntőig menetelt.

A tavasszal a prágai, 50 ezer dolláros Challenger-tornán például olyan játékost vert, aki közel 350 helyezéssel volt jobb a világranglistán. A Roland Garroson ugyan egyesben megint hamar búcsúzott, de párosban Sloane Stephens oldalán verhetetlenek voltak.

 Bár Wimbledonban éppen Stephens búcsúztatta a nyolcaddöntőben, párosban ismét megállíthatatlanok voltak, a döntőben az első helyen kiemelt Irina Kromacseva, Elina Szvitolina orosz, ukrán párost verték és aratták idei második Grand Slam győzelmüket.

Az augusztusi szingapúri ifjúsági olimpián egyesben és párosban is az elődöntőig menetelt végül egy negyedik (egyes) és egy harmadik (páros) hellyel zárta a tornát. Ilyen első fél év után nem is volt meglepő, hogy a következő héttől ő vezette a juniorok világranglistáját. Emellett a felnőttek között több mint 200 helyet javított.

 Az amerikai nyílt teniszbajnokságon ugyan már a második fordulóban búcsúzott egyesben, de aztán jött Stephens, akivel ismét diadalmaskodni tudtak párosban. 

 Az év vége Ausztráliában egy komoly edzőtáborral és több versennyel zárult. Timi, hogy igazán emlékezetessé tegye utolsó évét a juniorok között, az év utolsó tornáján – már a felnőttek között - egyesben és párosban is diadalmaskodott. Ilyen „előélet” után, nem csodálkoznánk, ha idén már az Év Sportolója szavazáson is szóba kerülne a neve.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr882612309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása