MOL csapat Tenisz Blog

Babos Timi: Szeretek nő lenni

2011.01.19. 16:16 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea az egyik legnagyobb tehetség a hazai teniszezők közül. A tavaly elért sikereivel – négy Grand Slam döntő a juniorok között - valószínűleg mindenki tisztában van, azt azonban kevesen tudják róla, milyen is egy sikeres 17 éves nő.

„Rendmániás vagyok! Szeretem, ha körülöttem rend van. A szekrényemben a ruhák például szín és szezon szerint vannak elrámolva” – adott tájékoztatást szekrénye rendjéről Timi.

Mint elmondta, a rend mellett, a cipőket is szereti. Pontosan nem tudja, mennyi van, de például a január végén kezdődő amerikai felkészülésére is az edzőcipőkön kívül legalább hatpár lábbelit visz. Ezek között szerepelnek szandálok, papucsok és alkalmi cipők is. Az öthetes felkészülésre legalább négy pár edzőcipőt visz.

„Szeretek csinosan felöltözni, szeretek nő lenni. Amikor a barátnőimmel moziba megyünk, mindig szólnak, ne öltözzek ki nagyon, pedig nem ez a célom, egyszerűen szeretek csinos lenni, bárhova megyek.”

Elismerte, egyébként is sok ruhát használ, hiszen a napi többféle edzést mindig más ruhában végzi, így előfordul, hogy egy nap akár négy ruhát visel a tréningjei során. Ezekre szüksége is van, hiszen a mindennapi labdás edzések mellett, hetente háromszori súlyzós, erősítő edzés és két futófolyosós tréning szerepel. 

„Két és fél éve változott meg a szemléletem a teniszről. Akkor egy sérülés és a gyengébb szereplés miatt abba akartam hagyni, de megnyertem az Eb-t, és ez mindent megváltoztatott. Azóta teljes odaadással vagyok a tenisz iránt” – mondta. Ennek köszönhetően csak a tavalyi évben annyit utazott, mint ha ötször körbeutazta volna a földet az Egyenlítő vonalán. 

Miután a juniorok között évek óta a világ élvonalához tartozik, így a tanulás sem egyszerű számára, hiszen a számtalan verseny mellett nem tud iskolába járni. Így a tavalyi év végén, éppen az ausztráliai öthetes edzőtábor előtt tett év végi záróvizsgát, melynek eredményéről csak annyit mondott, nem lett rossz. 

Ez ismerve a teniszhez való viszonyát azt jelentheti, hogy nagyon jól sikerült, hiszen mint elmondta, a tanulásban is van egy szint, amit megkövetel magától. Tanulás szempontjából az idei év se lesz könnyebb, hiszen két és fél hét alatt „végzi el” a negyediket, majd utána záróvizsgát tesz az egész éves anyagból.

Timinek szerencsére nem okoz gondot a tanulás, hiszen fiatal kora ellenére angolból felsőfokon, németből középfokon beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr862598042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása