MOL csapat Tenisz Blog

40 pár teniszcipő, 400 garnitúra ütőhúr

2010.10.19. 18:27 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Babos Tímea a tenisznek köszönhetően bejárta szinte az egész világot, évente 150-180 ezer kilométert repül. Most éppen Ausztráliába készül 6 hétre. Egy tornára, 8 meccsre való ruhát visz magával, egy évben elhasznál 40 pár teniszcipőt, és a sok utazás ellenére sem szeret pakolni.

„A leghosszabb idő, amit egyhuzamban távol töltöttem Magyarországtól 6 hét volt. Ezt a túrát 2008 januárjában ejtettük meg. Helyszíneink Mexikó, Venezuela, Costa Rica, Kolumbia, és Ecquador voltak. Nem volt könnyű ezt a 6 hetet végigjátszani, nehéz volt az alkalmazkodás a különböző időjárásokhoz, pályákhoz, de talán pont ezért olyan értékesek az ott elért eredményeim”.     

Kedvenc országai Japán, az Egyesült Államok illetve Ausztrália. Ezeken a helyeken a sok érdekes látnivaló és az emberek kedvessége mellett a versenyek lebonyolítása is első osztályú volt. Olyan ország nincs is Timi életében, ami nem igazán tetszett. Ez elsősorban azért lehet, mert próbál mindenhol csak a pozitív eseményekkel foglalkozni, úgy érzi a negatív dolgokból elég csak tanulni, de nem kell annál többet törődni velük. 

Sok ideje egyébként sincs feldolgozni egy-egy versenyen történteket, hiszen évente repül 150-180 ezer kilométert, az utóbbi három évben évente 35-40 hetet volt távol Magyarországtól.

 Nem szeret pakolni, mert hosszú időbe telik, és mert nem tud a sok holmi közül választani. Általában 7-8 ütőt visz magával, amihez persze kell még rengeteg húr illetve grip is. A cipő mennyisége a túra hosszától függ, minél hosszabb időre megy, annál több cipő kell, de azért biztos ami biztos alapon két pár mindig van nála. 

„Körülbelül 8 meccsre való ruhát szoktam vinni, ezenkívül kell sok edzőruha, illetve utcai ruha is. Így belegondolva tényleg nehéz a pakolás es ezzel együtt a döntés is. Így is egy évben elhasználok 40 teniszcipőt, és még jó néhány futócipőt is. A 350-400 garnitúra ütőhúrról már nem is beszélve.”.

Az utcai ruhára szükség van, hiszen a nagyobb tornákon vannak előre megszervezett programok, a kisebbeken viszont maguknak kell gondoskodni a szabadidőről. Timi gyerekkora óta tudatosan készül a sportpályafutásra, mint elmondta elég nagy versenyszellem szorult belé. Mindenhez úgy áll hozzá, hogy a maximumot szeretné kihozni magából. Ez hamar így volt a tenisszel is, és ahogy jöttek az eredmények, úgy lett nagyobb a munkabírása és a kedve is a munkához. A munkabírásra szüksége is van, hiszen idén volt olyan, hogy 8 napon belül 3 különböző borításon játszott. Vasárnap Wimbledonben füvön, hétfőn a Római Akadémián salakon, majd a következő hétfőn Wokingban kemény borításon. Es ebből 2 versenyt meg is nyert!

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-tenisz.blog.hu/api/trackback/id/tr362384194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása